Martin Hatlo

Intro

Martin Hatlo har tidligere studert ved Barratt Due musikkinstitutt, ved det Kongelig Danske Musikkonservatorium under Susanna Eken, og med Anne Margrethe Dahl på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København.

I sin studietid ved Operaakademiet har han blant annet arbeidet med roller som Leporello i Don Giovanni, Figaro i Figaros bryllup, tittelrollen i Bergs Wozzeck, Dr. Schön i Lulu av samme komponist og Golaud i Debussys Pelléas og Mélisande.

Han er en etterspurt oratoriesanger og har vært solist i blant annet Juleoratoriet og Johannespasjonen av Bach, Händels Messias, Rossinis Petite Messe Solennelle og bassolist i Beethovens 9. Symfoni under dirigent Giordano Bellincampi. Høsten 2015 mottok han 2. pris i Copenhagen International Lied Duo Competition sammen med pianist Kristoffer Hyldig.

Han debuterte ved Det Kongelige Teater som Fangevokteren i Tosca, senere samme sesong sang han Kommandanten som del av Festival Aix-en-Provences Mozart-akademi og en anmelderrost Falstaff i Nicolais De lystige koner i Windsor ved Theater Rudolstadt under dirigent Oliver Weder. Av andre roller kan nevnes Francis i Boulevard Solitude, også ved det Kongelige Teater, Don Alfonso i Mozarts Così fan tutte ved Theater Rudolstadt og Colline i La bohème på Opera Ytterøya.