Cina Espejord

Intro

Cina Espejord har danset i Nasjonalballetten siden 2004, og gjort roller som Clara i Nøtteknekkeren, Vinterfeen i Askepott, og Skjønnhetens fe og pas de quatre i Tornerose. Hun har også danset fremtredende partier i Forsythes Workwithinwork, Duatos Multiplicity – Forms of Silence and Emptiness, Kyliáns Stepping Stones og Last Touch First, Balanchines Allegro brillante, Walerskis Chamber, Ekmans A Swan Lake, og Strømgrens Lamentate, mens koreografene Lidberg og Støvind har skapt partier for henne. Hun har også medvirket i Giselle og MacMillans Manon.

Som koreograf har Espejord skapt seks verk for Nasjonalballetten, blant annet en ungdomsversjon av Romeo og Julie sammen med Kristian Støvind. I 2014 debuterte hun på Hovedscenen med Ghosts – Ibsens Gengangere, som hun skapte sammen med regissør Marit Moum Aune, og samme år var den Kritikerpris-nominerte Over hodet under huden på turné med Riksteatret.

Espejord er utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole og Ballettschule des Hamburg Ballett, og var aspirant ved Nasjonalballetten før hun i 2004 ble ansatt i kompaniet.