Praktisk informasjon

Adkomst

Hvordan komme seg til operahuset?

Vi anbefaler å lese Vegvesenets beskrivelse av Bjørvikaprosjektet: www.vegvesen.no/Vegprosjekter/Bjorvika/ 
Her finner du oppdatert informasjon om gangveier, sykkelruter og kjøremønster.

 Gående fra Oslo S: Følg fortauet langs Langkaigata (foran Tollboden) og kryss Operagata.

Syklende: Det er sykkelstativ både mot Operagaten og på sjøsiden av Operaen.

Med tog: Med NSB til Oslo S. For rutetider og bestilling av togbilletter på mobil, last ned NSB appen. 

Med trikk eller buss: Stoppested Jernbanetorget/Oslo S og ny holdeplass foran Tollbodene.  Vi anbefaler å lese Ruters oversikt: Endringer for busser på Jernbanetorget

Med bil: Nærmeste parkeringsmuligheter er parkeringshusene ved Oslo S, Prinsens gate, Sørenga og Byporten, samt offentlige parkeringsplasser i Oslo sentrum. Det er parkeringsplasser for handikappede nord for operahuset, langs fortauet på Operagaten.

For oppdatert trafikkinformasjon: Ring 175, eller se www.vegvesen.no

 
Her finner du oss

Publikumsinformasjon

Garderobe og oppbevaring

I foajeen har vi et ubetjent og gratis garderobeområde der du kan henge fra deg yttertøyet. Vil du legge fra deg veske eller mindre bagasje (sekk, liten koffert, bag), har vi låsbare skap du kan bruke mot deponering av kr 10,-. Vi har dessverre ikke plass til større kofferter o.l., men anbefaler da bagasjeoppbevaringen på Oslo S.

Å komme for sent

Forestillingene starter presis. Kommer du for sent, kan du følge med på det som skjer på scenen via skjermer som er plassert i publikumsområdet på 1. balkong. Ved første pause kan du gå inn i salen. Vi kan dessverre ikke slippe deg inn utenom pausene fordi dette kan forstyrre forestillingen for kunstnerne på scenen og for de andre publikummerne i salen.

Fotografering

Telefonbruk og lyd- og bildeopptak forstyrrer både andre gjester og de som opptrer, og er ikke tillatt under forestillinger hos oss. Slå mobiltelefonen helt av eller sett den på stillefunksjon. I pausen eller når du oppholder deg i publikumsområdene utenom forestilling, kan du gratis bruke trådløst nettverk for mobil og nettbrett. Velg nettverk Opera-gjestesone. 

Nedsatt funksjonsevne

Vi har et begrenset antall faste rullestolplasser på begge sider av Parkett på Hovedscenen, og foran på begge sider på Scene 2 og i Prøvesalen. Plassene selges ikke på nettet, men over telefon eller direkte i billettluken.  Gi beskjed når du bestiller billetter hvis du er rullestolbruker, og henvend deg i billettluken når du kommer, så hjelper en av publikumsvertene våre deg til plassen din.

Publikumsvertene hjelper deg også hvis du bruker rullator eller trenger ekstra med tid for å finne plassen din. Det er alltid noen verter i foajeen og ved hovedtrappen.

Inngang: Inngang tilpasset rullestol finner du ved hovedinngangen, helt til venstre. Døren åpnes automatisk ved at du trykker på en knapp ved inngangen.

Heis: Til Scene 2 og Prøvesalen er det inngang direkte fra foajeen. Til plasser på balkongene på Hovedscenen kan man komme til med heis, som finnes på begge sider av salen. Veien til heisene er skiltet.

Ledsagerbevis: Hvis du har et offisielt ledsagerbevis (utstedt av din bydel eller hjemkommune), får ledsageren din gratisbillett. Dette gjelder nesten alle forestillinger, unntatt enkelte gjestespill.


Kart over foajeen

Oversikt foajeen

Oversiktskart

Foajekart

Foajekart

Foajekart

Åpningstider

Åpningstider billettluke

Ordinære åpningstider billettluke:

Mandag–fredag:kl. 10–19
Lørdag:kl. 11–18
Søndag:kl. 12–18

Utover disse tidene er billettluken åpen til kveldens siste forestilling har startet. 

Husk at du kan kjøpe billetter hele døgnet på både mobil, nettbrett og PC.

Billett-telefon/sentralbord:

Tlf. 21 42 21 21
Mandag–fredag: kl. 10–16
Lørdag: kl. 11–17

Apple Watch / Operaen.no på hjemskjerm

Apple Watch

På Apple Watch ser du raskt hva som skjer i dag eller i morgen i Den Norske Opera & Ballett, og det er kort vei videre inn til det komplette programmet på operaen.no – som du leser på iPhonen.

På iPhonen kan du se hele programoversikten, lese handlingen, se rollelister og video – og enkelt kjøpe billett. Du får også praktisk informasjon om hva som skjer når du kommer til operahuset.

Appen fungerer på telefonen selv om du ikke har Apple Watch.

Vi har også fått nytt salkart, som gjør det enkelt å kjøpe billetter både på mobil og nettbrett.

LAST NED APPLE WATCH-APPEN HER

Operaen på din hjemskjerm

Nå kan du enkelt holde deg oppdatert på mobilen om forestillinger og aktiviteter på Operaen! Følg stegene nedenfor for å legge operaen.no som en snarvei på telefonen eller nettbrettet!

Trinn_1_hjemskjerm

  • Gå til forsiden for operaen.no i nettleseren din
  • Klikk på dele-ikonet (firkant med pil opp) nederst på skjermen

Trinn_2_hjemskjerm

  • Velg «Legg til på Hjem-skjerm» / «Add to Home Screen»

Trinn_3_hjemskjerm

  • Velg «Legg til» / «Add» for å legge operaen på hjemmeskjermen

Gratis Wifi

Når du besøker oss på Operaen kan du benytte deg av vårt trådløse nettverk/Wifi gratis. Nettverket heter Opera-gjestesone, og du behøver ingen brukernavn eller passord. 

Kontakt oss

Besøksadresse

Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
N-0150 Oslo

Postadresse

Postboks 785 Sentrum
N-0106 OSLO