Before the performance

For new and experienced opera and ballet goers alike, we recommend our introductory presentation. With sound, visuals and information, our knowledgeable presenters will introduce you to the opera or ballet you are about to see. Introductions start one hour prior to all performances in the Main House and last for approximately 30 minutes. We also offer introductory presentations 30 minutes prior to all concerts in the Main House. 

All introductions are free of charge and open to everyone.
Welcome to the Education Centre  to the right of the stairs in the foyer!

NB! The introductions are in Norwegian.

Tidligere introduksjonsforedrag

Gikk du glipp av introduksjonsforedraget før en forestilling? Nå kan du høre det akkurat når det passer deg!

Finn introduksjonsforedrag her

Noen dager i forkant av våre operapremierer inviterer vi til samtale om tankene og ideene bak iscenesettelsen, de visuelle virkemidlene og dramaturgien i oppsetningen. Her møter vi regissøren og andre medvirkende og får se – og høre – utdrag fra produksjonen.

Arrangementet er gratis og det trengs ikke billett for å komme inn. Samtalen finner som regel sted på Formidlingssenteret (dersom ikke annet sted er angitt), og foregår på norsk og engelsk.

Det er ikke premieresamtaler på repriseforestillinger.

Varighet er ca. 45 minutter.

Premieresamtaler 16/17

 

Pelléas og Mélisande, 4. april kl. 17.00

Tosca

I forestillingsprogrammene kan du lese om handlingen, verket og ideene bak forestillingen, og få utfyllende informasjon om det du opplever på scenen.

Dessuten er det en lekker trykksak med fotoer fra prøvesal og scene, som mange ønsker å ha med seg som et minne. Programmene er ferdig trykket til premieredagen, og kan kjøpes i billettluken, foajeen, barene og Operabutikken.