21. mai

Operaorkestret: Mozart / Mendelssohn / Schubert

Rinaldo Alessandrini tilbake i Operaen

Intro

Stjernedirigenten Rinaldo Alessandrini er tilbake i Operaen – med verk av Mendelssohn, Mozart og Schubert i bagasjen.Vi slipper ikke så lett taket i Rinaldo Alessandrini. Han er en kjær dirigent både for publikum, sangere og musikere, etter at han en periode var 1. gjestedirigent hos oss.

Alessandrini regnes i dag som en av Europas ledende tolkere av tidligmusikk og barokkopera – men også Mozart står hans hjerte nær. Når han nå inntar dirigentpodiet, er det med et program som spenner fra det klassiske til det tidlig-romantiske.

Mendelssohns ouverture «Meeresstille und Glückliche Fahrt» åpner det hele, etterfulgt av Mozarts geniale Sinfonia Concertante med konsertmester Øyvind Bjorå og solobratsjist Juliet Jopling som solister. Bjorå er også vært solist og spillende leder for flere ensembler, og har dessuten startet en karriere som dirigent. Jopling har gjort solo- og kammermusikksendinger for radiostasjoner over hele Europa, og har vært med på å stifte Engegårdkvartetten.

Schubert skrev sitt store symfoniske mesterverk, C-dur-symfonien, året før han døde i 1828. De langsomme satsene er ofte høydepunkter i Schuberts symfonier, og det gjelder i høyeste grad også for den niende – som setter kronen på Operaorkestrets konsertserie på Hovedscenen.

 • Introduksjon i Formidlingssenteret 30 minutter før konserten starter.
 • Medvirkende Øyvind Bjorå, fiolin / Juliet Joplin, bratsj / Rinaldo Alessandrini, dirigent / Operaorkestret

  Konsertprogram

  Felix Mendelssohn: «Meeresstille und Glückliche Fahrt», op. 27
  Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia Concertante i Ess-dur, K.364
  Franz Schubert: Symfoni nr. 9 i C- dur, D.944 

  Forestillingsdatoer

  Ferdigspilt

  • Scene
   :
   Hovedscenen
  • Pris
   :
   100 - 395 NOK
  • /
   1 pause

  mai 2016

  Ferdigspilt