1.–6. november

Jo Strømgren Kompani: Viruset

Virusinfisert dans

Intro

Velg dato og klokkeslett

Jo Strømgrens danseforestilling Viruset starter med anelsen om en ytre fiende, adskilt med tykke vegger og lufttette sluser.  
Den første hintet om at noe ikke er helt som det skal være, bekreftes når et objekt slutter å virke. Kanskje forårsaket av naturlige årsaker. Eller kanskje ikke. Etter flere underlige hendelser blir det klart at alt utenfor er infisert med virus. Viruset muterer fortere enn innbyggerne klarer å analysere det, symptomene endrer seg for hvert nye utbrudd og det hele blir en kamp for overlevelse.

Etter år med eksperimentering og utprøving av forskjellige formater og sjangre er Jo Strømgren tilbake til essensen av Jo Strømgren Kompani: En blanding av teater, dans og språklig nonsens. Humanistisk, absurd og med uventede vendinger rundt hver sving.

Viruset er en forestilling som dramaturgisk endrer sine regler. Historien sprer seg som en infeksjon, scene for scene, der hver mulige trussel krever nye mottiltak. Mikroskopisk liv er logisk, men ikke logisk på samme måte som vår menneskelige hjerne er det. Dramaturgien speiler dette: Historien fortalt med ord ville ikke vært troverdig, men forhåpentligvis fremstår den som en grusom sannhet fra scenen.

Viruset er produsert av Jo Strømgren Kompani og fremføres av fire dansere, som på et avgrenset scenerom og med få rekvisitter utfordrer vår evne til å reflektere og assosiere.

Co-produksjon: Den Norske Opera & Ballett og Bærum Kulturhus, Regionalt Kompetansesenter for Dans

 • Koreografi Jo Strømgren
 • Medvirkende Vânia Doutel Vaz, Ivar Sverrisson, Mikkel Are Olsenlund, Dag Rune Sjøli

  Jo Strømgren

   JO STRØMGREN KOMPANI er en av Norges største kulturelle eksportartikler, og har spilt forestillinger fra Sydney Operahus til Krasnojarsk i Sibir. Siden starten i 1998 har kompaniet skapt 29 sceneforestillinger og 2 filmer. Kompaniet driftes fra Sentralen i Oslo, med Den Norske Opera & Ballett som fast samarbeidspartner. JO STRØMGREN er en allsidig og prisbelønt koreograf, regissør og dramatiker, med over 100 produksjoner på CV’ en, både i inn- og utland. Siden 2013 har han vært tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf. 

  I Operaen har han blant annet skapt Årstidene og Orfeus og Evrydike, og Nasjonalballetten har tatt med hans balletter Suite og Lamentate på turné til henholdsvis Petersburg og Baden-Baden. 

  Kjøp billetter

  Velg spilledato for Jo Strømgren Kompani: Viruset

  • Scene
   :
   Scene 2
  • Pris
   :
   100 - 300
  • /
   Ingen pause

  november 2016

  Billettstatus
  I salg
  Billettstatus
  I salg
  Billettstatus
  I salg
  Billettstatus
  I salg
  Billettstatus
  I salg

  Kjøp et abonnement som inkluderer Jo Strømgren Kompani: Viruset

  Skredder Skal du på fem eller flere forestillinger, lønner det seg å kjøpe et Skredderabonnement!
  Pris avhenger av valgte forestillinger