1. april

Lørdagskonsert: Debussy/Ravel/Korngold

 

Intro

Velg dato og klokkeslett

Det nærmer seg premiere på Debussys opera Pelléas og Mélisande på Hovedscenen, og i den anledning byr Operaorkestrets musikere på herlig, fransk musikk på Scene 2.

Ravels Introduksjon og allegro for harpe, fløyte og strykekvartett er et klanglig mesterstykke. Her bruker komponisten kontrastene mellom treblåsere, harpe og strykere til å utnytte instrumentenes særegenhet. Slik får han musikken til å leve, skinne og gløde.

Debussy skrev Danse sacrée et danse profane noen få år etter operaen Pelléas og Mélisande. Med sin klanglige gjennomsiktighet, harmoni og tydelige ekko fra antikken, blir verket gjerne regnet som en arv fra nettopp denne operaen.

Korngolds Strykesekstett i D-dur regnes som hans kanskje vakreste kammerverk. Den byr på de varmeste melodier og en overflod av klanglig fantasi og struktur ̶ men ikke uten at Korngolds personlige stil skinner klart igjennom.

Operaorkestrets lørdagskonserter 

I denne konsertserien med kammermusikk møter vi medlemmer i Operaorkestret i et annet format enn det vi kjenner fra orkestergraven. Fire helger denne sesongen stiller orkestret i mindre grupper, og vi kommer nærmere innpå musikerne, som byr på sine musikalske favoritter. 

 • Medvirkende Musikere fra Operaorkestret

  Program

  Maurice Ravel: 
  Introduksjon og allegro for harpe, fløyte og strykekvartett

  Claude Debussy:
  Danse sacrée et danse profane

  Erich Wolfgang Korngold:
  Strykesekstett i D-dur, op. 10

  Kjøp billetter

  Velg spilledato for Lørdagskonsert: Debussy/Ravel/Korngold

  • Scene
   :
   Scene 2
  • Pris
   :
   50 - 150 NOK
  • /
   1 pause

  april 2017

  Billettstatus
  I salg