14.–18. juni

Tabanka: Limbo

Intro

Perhaps that's what all human relationships boil down to: Would you save my life? or would you take it?
/ Toni Morrison

 

Tabanka dekonstruerer her Limbo, en fysisk begravelsesdans fra Trinidad & Tobago. Undulerende kropper inntar umulige posisjoner. Danser etter danser tynges ned. En umenneskelig og supernaturlig dynamikk forflytter svarte kropper gjennom tid og rom. Tabanka lar den svarte kroppen diskutere, forsvare, dytte, presse og lage en plass hvor den hører hjemme; hvor myten, fantasien, virkeligheten og skyggene kan materialisere seg.

Svarthet er et identitetsrituale som som oftest gjøres i skyggene, et rituale som har formet seg fra myter, fordommer og historiens mere smertefulle øyeblikk. I Limbo møter svarthet opp til sin egen begravelse. Vil den gå videre, eller forbli i Limbo?

Limbo er satt til originalmusikk komponert av den anerkjente musikeren og komponisten Malika Makouf Rasmussen som gjennom sitt kunstneriske virke har vært opptatt av kulturelle møteplasser. Hennes arbeider problematiserer spesifikt møter mellom ulike kulturer som utfordrer tanken om en singulær og absolutt representasjon av identitet. Som musikalske virkemidler benytter hun ulike teknikker der hun utforsker blant annet ny anvendelse av tradisjonsinstrumenter fra særlig Afrika. I dette ligger blant annet å utvikle egne spilleteknikker og innspillingsmetoder for å frembringe nye klanger i møte med et elektronisk lydlandskap, og der både tung rytmikk og minimalistiske bevegelser sirkler inn kontraster og sammensmeltninger av ulike uttrykk.

Koreograf: Thomas Talawa Prestø
Musikk: Malika Makouf Rasmussen
Kostyme: mo9k

 • Ettersnakk på scenen etter kveldsforestillingen 14/6

 

  Om Tabanka

  Tabanka Ensemble er kjent for sine sjelfulle koreografier, undulerende ryggrader, og pulserende rytmer. Utøverne inntar ikke rollen som minoriteter og tar snarere en naturlig og sentral rolle i sine egne dansede historier. Tabanka er et unikt kompani i norsk sammenheng og inviterer for fjerde gang til Urpremiere på Den Norske Opera & Ballett

  Kjøp billetter

  Velg spilledato for Tabanka: Limbo

  • Scene
   :
   Scene 2
  • Pris
   :
   100 - 200 NOK
  • /
   Ingen pause

  juni 2017

  Billettstatus
  Lukket
  Ikke i salg
  Billettstatus
  I salg
  Billettstatus
  Lukket
  Ikke i salg
  Billettstatus
  I salg
  Billettstatus
  Lukket
  Ikke i salg
  Billettstatus
  I salg
  Billettstatus
  I salg
  Billettstatus
  I salg