Aleksander Nohr

Baryton

Intro

Barytonen Aleksander Nohr fra Kjerringøy i Nord-Norge debuterte ved Den Konglige Opera i København – som Dancairo i Bizets Carmen – samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi. I tillegg har han studert ved Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim med prof.. Kåre Bjørkøy, og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med prof.. Kirsten Buhl Møller.

Høsten 2013 sang Nohr Baron Douphol i La Traviata på turné med Nasjonaloperaen. Han har også sunget Grev Almavira i Figaros bryllup med Nordnorsk Opera, Aeneas i Dido og Aeneas med Concerto Copenhagen, og Kristoffer Rustung i Olav Engelbrektsson med Opera Trøndelag. Ved den Norske Opera & Ballett har han sunget roller som Yamadori i Madama Butterfly, Masetto i Don Giovanni, Moralés i Carmen, Ektemannen i Viva la mamma, samt Baron Douphol i La traviata. Høsten 2016 har han sunget Dandini i La Cenerentola med Den Jyske Opera i Danmark.  

Mens han studerte ved Operaakademiet sang Aleksander med flere orkestre, som Concerto Copenhagen, Odense Symfoniorkester, København Phil og orkesteret ved operaen i Wermland. Han har jobbet med dirigenter som Andrew Lawrence-King, Alexander Prior, Vello Pahn, Giordano Bellincampi, Lawrence Foster og Michael Boder. Han var solist i Charpentiers Te Deum og Weills The Seven Deadly Sins som ble kringkastet i Danmarks Radio.

Aleksander samarbeider med Ida Løvli Hidle på akkordeon og eksperimenter med repertoar som spenner fra moderne til folkeviser.