Svetlana Aksenova

Sopran

Intro

Russiske Svetlana Ignatovich har sin utdannelse fra Rimskij-Korsakov-konservatoriet i St. Petersburg. Hun gjorde sin første opptreden med Young Singers Studio som Iolanta i Tsjajkovskijs opera med samme navn. Siden gjorde hun rollen som Annina i La Traviata og førsteheksen i Dido and Aeneas.

Ignatovich ble senere medlem av Basel Theatre Ensemble, og opptrådte ved operaene i Dortmund og Amsterdam og Deutsche Oper Berlin. Ignatovich har sunget flere store roller, blant annet tittelrollen i Puccinis Suor Angelica, Lisa i Pique Dame og Grevinne Almaviva i Figaros bryllup. I tillegg har hun gjort rollen som Donna Elvira i Mozarts Don Giovanni.  

Rollen som Cio-Cio-San i Madama Butterfly sang hun for første gang i Guadalajara, Mexico i 2009. Året etter gjorde hun rollen igjen, denne gangen i Basel, og i 2013 gjorde hun rollen her hos oss.

Ignatovich har blant annet vært å se i rollen som Mimì i La bohème ved Deutsche Oper Berlin og i rollen som Fevroniya i The Legend of the Invinsible City of Kitezh ved Gran Teatre del Liceu i Barcelona.