Kaloyan Boyadjiev

Solist

Intro

Kort bio

Rolle:

Leder Nasjonalballetten UNG/solist

Viktigste roller i Operaen

Kaloyan Boyadjiev ble medlem av Nasjonalballetten i 2002, og året etter utnevnt til solist. Her har han danset både Romeo og Mercutio i Romeo og Julie, prinsen i Scarletts Ildfuglen, prinsen i Nøtteknekkeren, foruten Ariel i Stormen og tittelrollen i Vårofferet – begge av Tetley. I tillegg kommer roller som hoffnarr i Askepott, Cassio i Lubovitchs Othello, Lucentio i Crankos Troll kan temmes, Stanley i En sporvogn til begjær og Lysander og Puck i Sunds En midtsommernattsdrøm.

Han har danset fremtredende partier i Balanchines Agon, De fire temperamenter og Symphony in Three Movements, Wheeldons Polyphonia, Duatos Por vos muero og White Darkness, Forsythes Steptext, Workwithinwork og The Second Detail, foruten en rekke Kylián-balletter. Fremtredende var han også i Scarletts Vespertine og både Softly As I Leave You, Shangri-La, Start to Finish og Same Difference av Lightfoot og León.

Som koreograf har Boyadjiev markert seg sterkt. Han sto for koreografien i Onkel Vanja på Nationaltheatret i Liv Ullmans regi, mens han for Nasjonalballetten har skapt ballettene Lost in Time, Frozen Silence, Fade in Black, Open for Discussion og Roundabout.

Bulgarske Boyadjiev er utdannet ved den nasjonale ballettskolen i hjembyen Sofia. Han var solist ved Pact Ballet i Pretoria i Sør-Afrika og Nasjonalballetten i Sofia før han kom til Oslo.