Melissa Hough

Solist

Intro

Kort bio

Rolle:

Solist

Melissa Hough kom til Nasjonalballetten i 2013 etter en karriere i Boston Ballet der hun i 2009 ble utnevnt til principal dancer (øverste nivå), og Houston Ballet der hun var førstesolist. Hun er fra Maryland i USA, har sin utdannelse fra Kirov Academy of Ballet i Washington, D.C., og allerede som ung danser deltok hun i ballettkonkurranser hjemme og i utlandet.

Hough har danset hovedrollene i Sergejevs Tornerose, Gielguds Giselle og en rekke andre klassikere som Svanesjøen, Don Quixote og Askepott, og fremtredende partier i neoklassiske og moderne verk som Balanchines Jewels, Kyliáns Falling Angels, Duatos Without Words og Ingers Dream Play. Ved Nasjonalballetten har hun danset tittelrollen i Scarletts Ildfuglen og Carmen - en ballett i tre akter, Odette og Odile i Svanesjøen, svart svane i Ekmans A Swan Lake, fremtredende partier i Scarletts Vespertine og Forsythes Steptext, samt tittelrollen i Coralli/Perrots Giselle. Hun har også danset tittelrollen og Lescauts elskerinne i MacMillans Manon.    

Hun virker også som koreograf og hennes verk har blitt vist under gallaforestillinger med Houston Ballet, Boston Ballet og Oregon Ballet Theater, og hun har koreografert for Boston Ballet II for unge dansere. Hun har også skapt roller i verk av Lucinda Childs, Mark Morris, Stanton Welch, Niccolo Fonte, Aszure Barton, Helen Pickett og Jorma Elo. I 2011 ble Hough tildelt New York Choreographic Institute Fellowship. Hun er tilknyttet New York City Dance Alliance som pedagog i samtidsdans.