Ole Willy Falkhaugen

Intro

Ole Willy Falkhaugen har gjort seg gjeldende i Nasjonalballettens repertoar og danset roller som Rothbart i Svanesjøen, Gremin i Crankos Onegin, Drosselmeyer i Nøtteknekkeren, tittelrollen i Nurejevs Don Quixote, Sjarlatanen i Øyens Petrusjka, fengselsdirektøren og Monsieur G.M. i MacMillans Manon, og Wilfred i Giselle

I det moderne repertoaret har han danset fremtredende partier blant annet i Forsythes Limbs' Theorem, Eks Tornerose, Duatos Multiplicity – Forms of Silence and Emptiness, León & Lightfoots Safe as Houses og Kyliáns Heart's Labyrinth. Hans rolle i Johannessens Scheherazade ble skapt for ham, koreografene Bjørnsgaard, Støvind, Boyadjiev og Espejord har også skapt partier og roller for ham, i tillegg har han danset en rekke verk av koreografer som Tetley, Balanchine, Grand-Maitre, Strømgren og Alveberg.

Falkhaugen startet sin ballettutdannelse i hjembyen Sandefjord og fortsatte med Ballettskolen ved Operaen og Svenska Balettskolan i Stockholm. Han begynte i Nasjonalballetten som aspirant i 1997, og ble ansatt i 1998.

Viktigste roller i Operaen

Artikler og Pressemeldinger

 • Hvordan danser en ballettdanser på byen?

  14. mai 2009
  Når Ole Willy Falkhaugen (34) ikke danser på hovedsenen i Operaen, trives han på dansegulvet til The Villa.
  Les mer
 • Balletten er livet mitt

  20. november 2013
  Livet som danser er langt ifra typisk. Ole Willy Falkhaugen nøler med å i det hele tatt karakterisere det han elsker aller høyest i livet som en jobb.
  Les mer