Elisabeth Teige

Sopran

Intro

Elisabeth Teige er utdannet ved NTNU Institutt for Musikk i Trondheim og Operahøgskolen i Oslo. Etter studiene var hun i to år solistpraktikant ved Nasjonaloperaen. Her har hun gjort roller som Kate Pinkerton i Madama Butterfly, Sacerdotessa i Aida og Bea i urfremførelsen av Knut Vaages opera Khairos. I 2014 spilte hun Divaen i A Swan Lake med Nasjonalballetten, en rolle hun gjorde igjen våren 2016.

Høsten 2015 rolledebuterte hun – med stor suksess – i rollen som Senta i Den flyvende hollender. Samme rolle skal hun gjøre igjen ved operaen i Frankfurt i 2017. Andre fremtidige opptredener inkluderer Elsa i Lohengrin ved Theater St. Gallen i Sveis og Leonore i Fidelio ved Den Norske Opera & Ballett våren 2017.   

Som frilanser har hun sunget Første dame i Tryllefløyten ved Steinvikholm Musikkteater, Michaëla i Carmen ved Oslo Operafestival og tittelrollen i Madama Butterfly under Operafestukene i Kristiansund.Hun har vært Helena av Troya i Mefistofele ved operaen i Krakow, en rolle som hun også gjorde med Trondheim Symfoniorkester i 2015. Samme år sang hun også ved Bolsjojteateret i Moskva, ved Young Opera Voices of the World.

Fremtidige opptredner