Thorbjørn Gulbrandsøy

Tenor

Intro

Den norske tenoren Thorbjørn Gulbrandsøy startet sin profesjonelle karriere med å synge ved Den Norske Opera & Ballett, Glyndebourne Festival Opera, Opera Nord, Grand Teatro del Liceu, med Oslo-Filharmonien og Bergen Filharmoniske Orkester.

I 2008 sang han Pelléas i Independent Operas produksjon av Pelléas et Mélisande på Sadlers Wells Theatre i London. I sesongen 2011/12 sang han sin første Rodolfo i La bohème, samt tenor-partiet i Haydns Skapelsen. I 2012 debuterte han med rollen Anatol i Barbers Vanessa

Gulbrandsøy har sunget ved to operagalla-konserter i Bergen under ledelse av Andrew Litton. Han har også sunget rollen som Juan i Massenets Don Quichotte med Chelsea Opera Group, gjort Rodolfo i La bohème med Nationale Reisopera i Holland, Jacqunio i Fidelio med Bergen Nasjonale Opera og sunget førstetenor i Martins Le Vin Herbe ved Deutsche Staatsoper Berlin. Våren 2015 sang han Romeo i Malmö Operas produksjon av Gounods Romeo og Julie, som var på turné med Riksteatern i Sverige. Høsten 2015 var han gjeninvitert til Oslo-Filharmonien som tenorsolist i Mozarts Requiem.

Thorbjørn Gulbrandsøy ble ansatt i Nasjonaloperaen våren 2015, der han forrige sesong sang roller som Vana Kundrjas i Katja Kabanova, Styrmannen i Den flyvende hollender, Tamino i Tryllefløyten og Gastone i La traviata.