Benedikt Wiedmann

2. fiolin

Intro

Kort bio

Rolle:

2. fiolin

Benedikt Wiedmann (*1984), har spilt fiolin siden han var 5. Fra 1996 var han elev av Prof.Conrad von der Goltz og medlem av hans "Young education program" i Regensburg.

2004-2008 studerte han med Eckhart Fischer på Musikhøgskolen i Detmold, Tyskland, og2010 avsluttet han sin Master i Zurich ”with honors”, hvor han studerte med Ulrich Gröner. I tillegg har han hatt timer med Ulf Schneider, Christian Altenburger, Helena Bondarenko,Elise Båtnes og Detlef Hahn.2008 ble hans klavertrio „Pescatori Trio“ med Stephan Zilias (klaver) og Marshall McDaniel(cello, til 2012) grunnlagt. De har siden 2012 spilt sammen med cellisten Nikola Jovanovic.I 2010 vant de 1. pris på „Internasjonalt Johannes Brahms Konkuranse“ i Østerrike. Siden da har de spilt på flere festivaler i Tyskland og Norge, samt hatt konserter i„Filharmonien“ i Luxemburg og i „Hofburg Wien“. De har jobbet over lengre perioder med Faure Quartett, og har hatt timer med Florestan Trio,Trio Jean Paul, Auryn Quartett og Johannes Meissl.Benedikt Wiedmann har også spilt kammermusikk sammen med Isabel Charisius, MiriamContzen og Liza Ferschtmann.

Han har vært medlem av „Orkesterakademien“ i „Bayerische Staatsoper“ München, og har siden 2011 spilt i operaorkestret i ”Den Norske opera og Ballett”.