Publikumskoret

Operaens eget publikumskor startet høsten 2013 og har opptrådt både i Operaens foaje og på Prøvesalen med egne arrangementer. Jul i Operaen og Sommer kommer har vært populære konserter på 1. balkong, med kor, solister og allsang for publikum.

Om koret

Korøvelsene ledes av Marianne Oulie Wiik. Hun har bakgrunn som konsertpianist, repetitør, kordirigent, foredragsholder og omviser. Marianne er en inspirator av de sjeldne, med stor erfaring og kunnskap. Mange vil kjenne henne fra introduksjonsforedragene som holdes i forkant av operaforestillingene på Den Norske Opera & Ballett. Marianne har inspirert tusenvis av mennesker med sine historier om både komponist, musikk og ikke minst handlingen i den aktuelle operaen eller balletten. 

Sopranen Ragnhild Motzfeldt har ansvaret for det sangtekniske. Hun har utdannelse fra musikkonservatoriet i Venezia og er dermed spesialist i italiensk! Ragnhild har opptrådt på ulike scener som freelancer og har medvirket i Operaen bl.a. i Figaros bryllup. Hun har også vært ansvarlig for skoleprosjektet Opera på timeplanen.

Publikumskoret passer for sangglade i alle aldre, og har ikke opptaksprøve. Om du har noe korerfaring er det fint, men det er ikke obligatorisk.

Søndag 13.november vil Publikumskoret holde konsert i Operaen.

NB! Vi har fortsatt fire plasser til herrestemmer, mens det er fullt på damsiden.

 

 

Publikumskoret

Påmelding

  • Øvelser: 8. tirsdager kl. 19–21.30, Formidlingssenteret
    1. øvelse: tirsdag 20. september kl. 19
  • Påmeldingsfrist: 15. september
  • Påmelding: marianne.oulie.wiik@operaen.no
  • Koravgift: kr 1000,-
  • Kontonummer: 8200 06 20145
    Merkes med navn, publikumskoret høsten 2016Film

Om formidling ved Marianne Oulie Wiik

Tilbakemeldinger

Dette er noen av tilbakemeldingene vi har fått fra folk som har deltatt i Publikumskoret:

«Det morsomste er helt enkelt å få lov til å synge opera. Oppdage, oppleve og delta i fremføring av så utrolig vakker musikk, under Mariannes profesjonelle veiledning.»

«Hvordan kan noen lære en hel opera? Vi jobber dager og uker med en enkelt sang som varer noen minutter, i Operaen synger de i timesvis.»

«Hvor ofte har jeg ikke som publikummer drømt å å 'leke operakor', synge korpartier fra kjente og kjære operaer. Med Publikumskoret fikk jeg en mulighet for det.»

«Jeg var skikkelig 'grønn' i operaens verden da jeg startet. Har lært mye om opera, komponister og historie. Er blitt operafrelst!»

«Morsomst å merke at man til slutt greier det, fordi man etter dine utallige oppmuntrende oppfordringer har øvd og øvd og øvd og for så å erfare at det NYTTER! M.a.o. øvelsene er det morsomste.
Bonus å føle og nesten tro at man faktisk er en bitteliten del av denne fantastiske kulturinstitusjon som noen tror er for de få, men som altså også er for oss høyst alminnelige amatører.
Fantastisk av Operaen og deg å gi vanlige publikummere et slikt tilbud!»