Handlekurv Min side

La elevene bli kjent med opera og ballett!

Mer enn 20 000 barn og unge fra hele Norge tar hvert år del i formidlingsaktivitetene, i alt fra daglige omvisninger og kunstnermøter, til workshops og forestillinger. Dette får vi til takket være godt samarbeid med nysgjerrige og initiativrike lærere.


Her finner du en oversikt over både velprøvde og nye tilbud. Noen vil fungere som første glimt inn i Operaens verden, andre kan i større grad brukes som ressurs for dere med mange muligheter til for- eller etterarbeid relatert til pensum.

Vi ønsker å tilpasse formidlingsaktiviteten til elevenes alder og studieretning, og tar gjerne imot spørsmål eller nye ideer til hvordan vi best kan møte deres behov. Ikke nøl med å kontakte oss. Under teksten til hvert av tilbudene finner du kontaktinfo.

Vi sees i Operaen – eller på skolen din!

Omvisning for elever

På omvisning blir elevene kjent med små og store rom i Operaen, og får høre om hvordan en forestilling blir til. Opplegget tilpasses ulike alderstrinn og kan spisses til ulike fag- og studieretninger. Omvisninger arrangeres daglig hver hele time fra kl. 10. og fram til to timer før forestillingstart på Hovedscenen.

Varighet ca. 50 min.

Vi tilbyr også omvisning med sceneprøve, hvor elevene får se deler av en prøve på Hovedscenen. Disse arrangeres kun på bestemte dager, og starter som regel kl. 10.

Varighet ca. 1 t 30 min.

Priser

Barnehager til og med videregående skole

Omvisning: kr 500,- pr. gruppe på inntil 25 personer på dagtid/ukedag

Omvisning med sceneprøve: kr 750,- pr. gruppe på inntil 25 personer på dagtid/ukedag

Folkehøgskoler og kulturskoler:

Omvisning: kr 1000,- pr. gruppe på inntil 25 personer

Omvisning med sceneprøve: kr 1500,- pr. gruppe på inntil 25 personer

Lærergrupper

kr 1500,- pr. gruppe på inntil 25 personer

Reservasjon eller mer info

omvisning@operaen.no
mandag–fredag kl. 10–12: tlf. 47 91 51 61

Generalprøver med introduksjon/ forestillingsbilletter 

Elever ved videregående skoler, folkehøgskoler, kulturskoler, universiteter og høyskoler har mulighet til å være til stede på generalprøver. Disse foregår på dag- eller kveldstid, har begrenset antall plasser og krever deltakelse på introduksjonsforedrag i vårt formidlingssenter én time før prøvestart.

Generalprøve med introduksjon koster kr. 1000,- pr. gruppe på inntil 30 personer inkludert lærere.

Påmelding eller mer info

omvisning@operaen.no
mandag–fredag kl. 10–12: tlf. 47 91 51 61

100-kroners billetter til skoler

Skoleklasser i grunnskolen til og med videregående skole kan kjøpe billetter til kr 100,- pr. elev. Prisen gjelder uansett forestilling, dersom det er ledige plasser. Fribillett til læreren som følger klassen er inkludert. Skolebilletter må bestilles samlet av skolen.

Pris: kr 100,- pr. elev

Til noen forestillinger tilbyr vi pedagogiske veiledninger, og vi vil også kunne komme på forberedende besøk til skolene.

For spørsmål om pedagogiske veiledninger, kontakt Marianne Oulie Wiik, tlf.: 47 91 52 46

Reservasjon av billetter:

skole@operaen.no

Musikkstund / Dansestund i Operaen

(for barnehager og 1. klasser)

Vi inviterer vi fire-, fem- og seksåringer til hyggelig Musikk- eller dansestund i Operaen.

Opplegget egner seg for barn fra fire år, og varer mellom 30 og 40 minutter.

Pris: kr 1000,- pr. gruppe på inntil 25 deltakere (barn og voksne)

I Musikkstund blir barna kjent med operaeventyr som Tryllefløyten, Askepott og Hans og Grete, og får synge, spille og leke sammen med operasanger og formidler Ragnhild Motzfeldt og pianist Sara Aimée Smiseth.

Påmelding eller mer info:

omvisning@operaen.no

Tlf.: 47 91 51 61, mandag–fredag kl. 10–12

 

Opera på timeplanen

Utvalgte femteklasser  får en operatime i uken med sang og drama, for å utforske sanger og følelser fra operaens verden sammen med profesjonelle skuespillere, sangere og musikere. Resultatet, operafabelen Funiculì og Funiculà, vises på skolen for medelever og familie.

Dette er et prosjekt i samarbeid med Den kulturelle skolesekken. Nye skoler vil få mulighet til å melde seg på programmet i løpet av våren.

Mer info:

ragnhild.kristina.motzfeldt@operaen.no

På tå hev

Gjennom På tå hev får ungdommer mulighet til å danse. Tusenvis av ungdommer får prøve seg i en danseworkshop. De mest engasjerte får deretter mulighet til intensiv dansetrening over flere uker. Med dette formidlingsprosjektet ønsker vi å knytte bånd til dansemiljøer over hele Norge.

I 2019 videreføres vårt På tå hev-prosjektet for unge mannlige dansere. I tillegg får danseglade fra ulike fylker videreutvikle sine ferdigheter, bli mer allsidige, og får muligheten til å danse på en scene i Operaen.

Takket være sjenerøs støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og fra Sparebankstiftelsen SR-Bank har over 2000 ungdommer tatt del i danseprosjektet På tå hev i 2018.

Mer info:

sarah.da.fonseca@operaen.no