Billettkjøp

 

 

Salgsstart 18/19

Sesongen 18/19

Nyttig info

Billetter

Billetter får du kjøpt på operaen.no. Du kan også bestille billetter på telefonen (21 42 21 21) eller i billettluken.

forestillingsoversikten kan du bla deg nedover i kalenderen, eller bruke filteret øverst til å søke på opera, ballett, konsert eller annet i menyen.

Det enkleste er om du velger print@home, hvor du enten kan skrive ut billetten på forhånd, eller vise den på mobilen din i døren. Ha billetten klar i god tid, slik at alle kan finne plassen sin så raskt som mulig.

Du kan få billettene sendt som e-post, i vanlig post (kr 49,-), eller du kan hente ut billettene i billettluken. Vi anbefaler deg å hente ut billettene én time før forestillingen begynner. 

På operaen.no kan du betale med VISA- og MasterCard. Det er ikke alle utenlandske kort som blir godkjent på operaen.no – av sikkerhetsmessige årsaker skal kortets utstedelsesland og dataens IP-adresse ha samme nasjonalitet. Dette er nødvendig for å unngå bedrageri med utenlandske kort.

Har du problemer med å gjennomføre betalingen, kontakt Kundeservice på (+47) 21 42 21 21. Hvis du ikke har kredittkort, eller ønsker å betale kontant, kan du kjøpe billetter i billettluken. 

Har du mistet billetten din, kan vi finne den igjen så lenge vi har registrert hvem som har kjøpt den med navn og/eller telefonnummer. 

Vi kan reservere billetter for deg i inntil fem dager fra dagen de bestilles. For grupper (10 personer eller flere) reserverer vi i inntil én måned fra bestillingsdag, eller etter nærmere avtale. Reservasjonen gjøres på tlf. 21 42 21 21 eller i billettluken.

Billetter kan byttes senest dagen før forestilling i billettluken eller på telefon. Bytte koster kr 50,- pr. billett, og må gjøres over telefon eller i billettluken. Du kan bytte billetten enten til en annen dag den samme forestillingen spilles, eller til en annen oppsetning. For abonnenter tas det ikke byttegebyr dersom det byttes til en annen forestilling av samme oppsetning.

Vi refunderer billetter bare hvis vi må avlyse eller endre dato på forestillingen, ikke ved rolleendring, forsinkelse eller teknisk feil. Vi refunderer ikke reise, opphold, etc.

Ståplasser og lytteplasser koster kr. 100,- på de fleste forestillinger. Ståplassene finnes bakerst på midten av 2. balkong. Lytteplass er sitteplass med begrenset innsyn til scenen (sidefelt på 3. balkong).

Gavekort

Gavekort kan brukes på alle våre forestillinger. Du kan velge beløp selv. Mottakeren kan bruke hele kortet eller litt og litt i løpet av de to årene kortet er gyldig.

Les mer om gavekort

 

 

Nedsatt funksjonsevne

Vi har et begrenset antall faste rullestolplasser på begge sider i parkett på Hovedscenen, og foran på begge sider på Scene 2 og i Prøvesalen. Plassene selges bare over telefon eller i billettluken. Gi beskjed når du bestiller billetter hvis du er rullestolbruker. Henvend deg i billettluken når du kommer, så hjelper en av publikumsvertene våre deg til plassen.

Publikumsvertene i foajeen og ved hovedtrappen hjelper deg også hvis du bruker rullator eller trenger ekstra med tid for å finne plassen din. 

Inngang tilpasset rullestol finner du ved hovedinngangen, helt til venstre. 

Scene 2 og Prøvesalen har inngang fra foajeen. Til balkongene på Hovedscenen kan man ta heis, som finnes på begge sider av salen. Veien til heisene er skiltet.

Hvis du har et offisielt ledsagerbevis (utstedt av din bydel eller hjemkommune), får ledsageren din gratisbillett. Dette gjelder nesten alle forestillinger, unntatt enkelte gjestespill.

SALKART OG BILDER MED SIKT

 

Ofte stilte spørsmål

Rabatter

Rabattene gjelder de fleste av forestillingene på Hovedscenen og Scene 2, med unntak av enkelte konserter og gjestespill. 100- og 200-kronersbilletter på Hovedscenen rabatteres ikke. 

  • Barn (0–18 år): 50 %. Barn på fanget må også ha billett.
  • Student/vernepliktig: 50 % 
  • Honnør: 20 % (fra 67 år eller med gyldig honnørbevis)
  • OBOS medlemmer: 20 % (inntil 2 billetter pr. forestilling)
  • Gruppe 10-19 pers.: 15 %
  • Gruppe 20+ pers.: 20 %
  • Abonnenter har egne rabatter og fordeler. Les mer under avsnittet om abonnement.
  • Scenekort: 50 % (inntil 2 billetter pr. produksjon). Rabatten omfatter ansatte ved teatre og orkestre som er medlem i Norsk Teater- og Orkesterforening.

Pass på at du får riktig rabatt på billetten når du kjøper den, vi kan dessverre ikke gi rabatt i etterkant. Husk å ta med rabattbeviset ditt på forestilling, det kan bli sjekket ved inngangen til salen.

Ledsagerbevis: Hvis du har et offisielt ledsagerbevis (utstedt av din bydel eller hjemkommune), tilbyr vi deg en gratisbillett til ledsager. Du kan få ledsagerbilletter til nesten alle forestillinger, unntatt er enkelte gjestespill.
Plassene selges ikke på nettet, men over telefon eller direkte i billettluken.

Slik regnes rabattene ut

Rabatt regnes av billettpris minus billettavgift på kr 20,– pr. billett. Avgiften kommer da i tillegg.

Åpningstider og kontaktinfo

Åpningstider

Åpningstider

Velkommen til Operaen, vi åpner 10 på hverdager, 11 på lørdag og 12 på søndag.

Billettluken:

• mandag–fredag: 10–19
• lørdag: 11–18
• søndag: 12–18
Utover disse tidene er billettluken åpen til kveldens siste forestilling har startet.

Billett-telefon: 21 42 21 21
• mandag–fredag: 10–16
• lørdag: 11–17
Lukket søndag og helligdager

Sentralbord: tlf. 21 42 21 00
• mandag–fredag: 8–20
• lørdag: 11–18
Lukket søndag og helligdager

Operabutikken:
• mandag–fredag: 11–14.30 og under forestillinger
• lørdag fra 11–16 (eller fram til forestillingsslutt)
• søndag fra 12–16 (eller fram til forestillingsslutt)

Sanguine Brasserie:
• mandag–fredag: 11–19 (Sanguine bar åpner 10)
• lørdag: 11–18
• søndag: 12–18
Utvidet åpningstid ved kveldsforestillinger på Hovedscenen

Argent Restaurant:
• tirsdag–lørdag: 16-20