Praktisk informasjon

Adkomst

Hvordan komme seg til operahuset?

Gående fra Oslo S: Kryss Dronning Eufemias gate og Operagaten.

Syklende: Det er sykkelstativ både mot Operagaten og på sjøsiden av Operaen.

Med tog: Med NSB til Oslo S. 

Med trikk eller buss: Stoppested Jernbanetorget/Oslo S og holdeplass foran Tollbodene. Du kan finne Ruters reiseoversikt her.

Med bil: Nærmeste parkeringsmuligheter er parkeringshusene ved Oslo S, Prinsens gate, Sørenga og Byporten, samt offentlige parkeringsplasser i Oslo sentrum.

HC-plasser: Det er handicap-parkering i Operagaten på nordsiden av Operaen, mot nye Deichman.




Publikumsinformasjon

Garderobe og oppbevaring

I foajeen har vi et ubetjent og gratis garderobeområde der du kan henge fra deg yttertøyet. Vil du legge fra deg veske eller mindre bagasje (sekk, liten koffert, bag), har vi låsbare skap du kan bruke mot deponering av kr 10,-. Vi har dessverre ikke plass til større kofferter o.l., men anbefaler da bagasjeoppbevaringen på Oslo S.

Å komme for sent

Forestillingene starter presis. Kommer du for sent, kan du følge med på det som skjer på scenen via skjermer som er plassert i publikumsområdet på 1. balkong. Ved første pause kan du gå inn i salen. Vi kan dessverre ikke slippe deg inn utenom pausene fordi dette kan forstyrre forestillingen for kunstnerne på scenen og for de andre publikummerne i salen.

Det er ikke lov til å ta med seg mat og drikke inn i salen.

Fotografering

Telefonbruk og lyd- og bildeopptak forstyrrer både andre gjester og de som opptrer, og er ikke tillatt under forestillinger hos oss. Slå mobiltelefonen helt av eller sett den på stillefunksjon. I pausen eller når du oppholder deg i publikumsområdene utenom forestilling, kan du gratis bruke trådløst nettverk for mobil og nettbrett. Velg nettverk Opera-gjestesone. 

Nedsatt funksjonsevne

Vi har faste rullestolplasser på begge sider av Parkett på Hovedscenen, og foran på begge sider på Scene 2 og i Prøvesalen. Plassene selges ikke på nettet, men over telefon eller direkte i billettluken.  Gi beskjed når du bestiller billetter hvis du er rullestolbruker, og henvend deg i billettluken når du kommer, så hjelper en av publikumsvertene våre deg til plassen din.

Publikumsvertene hjelper deg også hvis du bruker rullator eller trenger ekstra med tid for å finne plassen din. Det er alltid noen verter i foajeen og ved hovedtrappen.

Inngang: Inngang tilpasset rullestol finner du ved hovedinngangen, helt til venstre. Døren åpnes automatisk ved at du trykker på en knapp ved inngangen.

Heis: Til Scene 2 og Prøvesalen er det inngang direkte fra foajeen. Til plasser på balkongene på Hovedscenen kan man komme til med heis, som finnes på begge sider av salen. Veien til heisene er skiltet.

Ledsagerbevis: Hvis du har et offisielt ledsagerbevis (utstedt av din bydel eller hjemkommune), får ledsageren din gratisbillett. Dette gjelder nesten alle forestillinger, unntatt enkelte gjestespill.


Kart over foajeen

Oversikt foajeen

Oversiktskart

Foajekart

Foajekart

Foajekart

Åpningstider

Åpningstider billettluke

Ordinære åpningstider billettluke:

Mandag–fredag: kl. 10–19
Lørdag: kl. 11–18
Søndag: kl. 12–18

Utover disse tidene er billettluken åpen til kveldens siste forestilling har startet. 

Billett-telefon/sentralbord:

Tlf. 21 42 21 21
Mandag–fredag: kl. 10–16
Lørdag: kl. 11–17

Kontakt oss

Besøksadresse

Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
N-0150 Oslo

Postadresse

Postboks 785 Sentrum
N-0106 OSLO