Praktisk informasjon

Adkomst

Hvordan komme seg til operahuset?

For å ferdigstille arbeidet med Operagata ved Deichmanske bibliotek, stenges deler av gaten midlertidig fra 1. november 2018 til mars 2019.

Omlegging for fotgjengere, syklister og biler som skal til Operaen:

Fra retning Langkaia og Tollboden: Midlertidig fortau vil legges nærmere sjøen enn hva det er i dag.

Fra Oslo S-området velges enten denne eller den nyåpnede Robert Levins gate. Dette er en tverrgate fra Oslo S-området og Operagata, mellom Deichmanske og Diagonale-bygget.

Kjørende som kommer fra vest, må også følge sløyfen via Robert Levins gate. Det vil være mulighet for av- og påstigning, samt tilrettelegging av HC-plasser utenfor Operagatens nordligste del.

Se her for kart og mer informasjon:

Nærmeste parkeringsmuligheter er parkeringshusene ved Oslo S, Prinsens gate, Sørenga og Byporten, og offentlige parkeringsplasser i Oslo sentrum.

 
Publikumsinformasjon

Garderobe og oppbevaring

I foajeen har vi et ubetjent og gratis garderobeområde der du kan henge fra deg yttertøyet. Vil du legge fra deg veske eller mindre bagasje (sekk, liten koffert, bag), har vi låsbare skap du kan bruke mot deponering av kr 10,-. For større kofferter anbefaler vi bagasjeoppbevaringen på Oslo S.

Å komme for sent

Forestillingene starter presis. Kommer du for sent, kan du følge med på det som skjer på scenen via skjermer som er plassert i publikumsområdet på 1. balkong. Ved første pause kan du gå inn i salen. 

Det er ikke lov til å ta med seg mat og drikke inn i salen.

Fotografering

Telefonbruk og lyd- og bildeopptak forstyrrer både andre gjester og de som opptrer, og er ikke tillatt under forestillinger hos oss. Slå mobiltelefonen helt av eller sett den på stillefunksjon.

Nedsatt funksjonsevne

Vi har faste rullestolplasser på begge sider av Parkett på Hovedscenen, og foran på begge sider på Scene 2 og i Prøvesalen. Plassene selges ikke på nettet, men over telefon eller direkte i billettluken.  Gi beskjed når du bestiller billetter hvis du er rullestolbruker, og henvend deg i billettluken når du kommer, så hjelper en av publikumsvertene våre deg til plassen din.

Publikumsvertene hjelper deg også hvis du bruker rullator eller trenger ekstra med tid for å finne plassen din. Det er alltid noen verter i foajeen og ved hovedtrappen.

Inngang: Inngang tilpasset rullestol finner du ved hovedinngangen, helt til venstre. Døren åpnes automatisk ved at du trykker på en knapp ved inngangen.

Heis: Til Scene 2 og Prøvesalen er det inngang direkte fra foajeen. Til plasser på balkongene på Hovedscenen kan man komme til med heis, som finnes på begge sider av salen. Veien til heisene er skiltet.

Ledsagerbevis: Hvis du har et offisielt ledsagerbevis (utstedt av din bydel eller hjemkommune), får ledsageren din gratisbillett. Dette gjelder nesten alle forestillinger, unntatt enkelte gjestespill.


Kart over foajeen

Oversikt foajeen

Oversiktskart

Foajekart

Foajekart

Foajekart

Åpningstider

Åpningstider

Velkommen til Operaen, vi åpner 10 på hverdager, 11 på lørdag og 12 på søndag.

Billettluken:

• mandag–fredag: 10–19 
• lørdag: 11–18
• søndag: 12–18
Utover disse tidene er billettluken åpen til kveldens siste forestilling har startet.

Billett-telefon: 21 42 21 21
• mandag–fredag: 10–16 
• lørdag: 11–17
Lukket søndag og helligdager

Sentralbord: tlf. 21 42 21 00
• mandag–fredag: 8–20
• lørdag: 11–18
Lukket søndag og helligdager

Operabutikken:
• mandag–fredag: 11–14.30 og under forestillinger
• lørdag fra 11–16 (eller fram til forestillingsslutt)
• søndag fra 12–16 (eller fram til forestillingsslutt)

Sanguine Brasserie:
• mandag–fredag: 11–19 (Sanguine bar åpner 10)
• lørdag: 11–18
• søndag: 12–18
Utvidet åpningstid ved kveldsforestillinger på Hovedscenen

Argent Restaurant:
• tirsdag–lørdag: 16-20

Kontakt oss

Besøksadresse

Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
N-0150 Oslo

Postadresse

Postboks 785 Sentrum
N-0106 OSLO