Denys Nedak

Intro

Short bio

Denys Nedak er fra byen Odessa i Ukraina, og er utdannet ved Kyiv Municipal Ukraine Dance Academy. I studietiden ble han invitert til å opptre ved operahuset i Kiev, der han for første gang danset rollen som Paris i Romeo og Julie og prinsen i Nøtteknekkeren. Etter endt utdannelse ble Nedak medlem av den ukrainske nasjonalballetten, der han jobbet under ledelse av N.D Pryadchenko. Han ble utnevnt til solist i 2008, og har som danser vært partner til ledende ballerinaer som E. Filipeva,T. Golyakova, N. Matsak, V. Part og P. Herrera. 

Nedak er spesielt kjent for sine tolkninger av det lyriske og romantiske repertoaret, og har danset roller som Basil i Don Quixote, prinsen i Tornerose og Svansesjøen, Albert i Giselle, Conrad i Le Corsaire og Krass i Spartacus, for å nevne noen.

I 2011 ble Nedak utnevnt til æreskunstner i Ukraina. Han gjester jevnlig internasjonale festivaler og kompanier. I 2014 debuterte han ved American Ballet Theatre som Solor i La Bayadère, og året etter ved Wiener Staatsoper. Han har også vært gjestedanser ved den finske nasjonalballetten.