Luca Curreli

Intro

Luca Curreli er født i 1996 og kommer fra Roma. Han startet å danse ballet som fire-åring, og sparket i mange år fotball parallelt med dansen – før han bestemte seg for å satse fullt på en ballettkarriere.
Han er utdannet ved Balletto di Roma og Académie de Danse Princesse Grace i Montecarlo. Her medvirket han blant annet i Balanchines Donizetti variations og Serenade, samt Maillots Dov’è la luna, La Belle og Men’s dance. Han var også med da Royal Ballets produksjon Manon ble satt opp i Montecarlo i 2013.

Før han kom til Nasjonalballetten UNG var Curreli tilknyttet Nasjonalballetten. I både Bjørns og Boyadjievs versjon av Nøtteknekkeren har han danset russisk og kinesisk dans. Han har danset i 3 sigøynere i Liam Scarletts Carmen – en ballett i tre akter og sigøynerkongen i Nurejevs Don Quixote. Han har også danset i Stevensons Cinderella, Strømgrens Lamentate, Balanchines Themes and Variations og Serenade.

Med Nasjonalballetten har han også medvirket i Øyens Timelapse, Forsythes One flat thing, reproduced, MacMillans Manon og Alexander Ekmans Rooms, samt i Boyadjievs Picture Perfect, Kyliáns Evening Songs og Haagenruds We are special med UNG-kompaniet.