Whitney Jensen

Solist

Intro

Short bio

Role:

Solist

Whitney Jensen kommer fra Salt Lake City. Da hun var 12 år gammel flyttet hun til New York for å trene med den russisk-amerikanske ballerinaen Valentina Kozlova. Under tiden med Kozlova deltok hun i den 23. internasjonale ballettkonkurransen i Varna, der hun vant høyest mulige pris i juniorklassen. Hun var den første kvinnelige amerikanske danser til å vinne prisen, som bare har blitt delt ut fire ganger i løpet av konkurransens 44 år lange historie.

I 2009 kom hun til Boston Ballet, der hun ble utnevnt til solist i 2011 og hoved-danser i 2014. Hun kom til Nasjonalballetten våren 2016 og ble utnevnt til solist etter å ha danset Kitri i Don Quixote våren 2017.

Jensen har danset Michaëla i Scarletts Carmen, Clara i Boyadjievs Nøtteknekkeren og i Balanchines Theme and Variations, Forsythes In the Middle, Somewhat Elevated samt Kyliáns Falling Angels, Sweet Dreams, Tiger Lily og Petite Mort. Hun har medvirket i klassiske balletter som Romeo og Julie, Giselle, Askepott, og Tornerose, samt danset i verk av koreografer som Ekman, Clerc og Robbins.