Nora Elise Augustinius

Intro

Nora Elise Augustinius fra Oslo startet i Nasjonalballetten UNG høsten 2017, og danset i sesongen 2017/18 i Naharins Minus 16 og Espejords Some see stages, en rolle som ble koreografert for henne.

Hun begynte å danse på Norsk Ballettinstitutt i Lillestrøm da hun var tolv år. Etter fire år ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett kom hun inn på Kunsthøgskolen i Oslo i 2014. Som student danset hun i flere av Nasjonalballettens oppsetninger, blant annet Giselle og Balanchines Serenade, foruten rollene som snøfnugg og blomst i Boyadjievs Nøtteknekkeren i 2016. I barneoperaen Stormen – Forteljinga om Miranda og Ferdinand spilte/danset hun hovedrollen som Miranda i 2014. Hun danset også rollen som Clara og Sukkerfeen for KGB Dans & Ballets oppsetning av Nøtteknekkeren ved Bærum kulturhus i 2015.

Da Nasjonalballetten UNG var på turné til Cannes i februar 2017, danset Nora hovedrollen i Balanchines Allegro Brilliante. I mars samme år vant hun 1. pris i seniorklassen i den nordisk-baltiske ballettkonkurransen Stora Daldansen i Falun.