May 12.

Oslo Kammerakademi

I Vesterled

Intro

Choose date

«På bakgrunn av den pågående migrasjonsproblematikken ønsker ensemblet å lage et konsert-konsept som knytter an til tidligere tiders migrasjon, eksempelvis norsk utvandring til Island, Færøyene og Nord-Amerika. Jeg ser for meg muligheten for innenfor denne rammen å komponere et stykke formet som en reise, hvor også folkemusikk fra de respektive land kan være med som fargeskapende byggesteiner, samtidig som den kompositoriske fremdrift og form behandles fritt og tar hensyn til det uforutsigbare en slik reise ut i det ukjente innebærer.» Morten Gaathaug

Program

Harald Sæverud
Blåsekvintett nr. 1 op. 21a Slåtter og stev fra Siljustøl

Morten Gaathaug
«I Vesterled» (urfremføring)

/ Pause

Jón Ásgeirsson
Blåseoktett

Pauli i Sandagerdi
Intermezzo nr. 1

Samuel Barber
Summer Music op. 31

Oslo kammerakademi

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt. Oslo-Filharmoniens solo-oboist David Friedemann Strunck er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet.

Ensemblet har i løpet av sin korte levetid etablert seg som ledende i Europa, med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler. Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte fremføringspraksis.

I tillegg til historisk musikk spiller ensemblet også nyskrevne stykker, og har hittil samarbeidet med komponistene Mert Karabey (Tyrkia), Magnar Åm, Morten Gaathaug, Ketil Hvoslef, Trygve Brøske og Gisle Kverndokk.

«… et festfyrverkeri av en CD ... en ørevekker av de sjeldne! Virkelig en av årets vinnere!», var ordene fra Dagsavisens anmelder etter Oslo Kammerakademis debutalbum Beethoven for Wind Octet.

Buy tickets

Select date for Oslo Kammerakademi

 • Scene
  :
  The Studio
 • Price
  :
  250 NOK
 • /
  No intermission

May 2019