March 17.

Oslo Kammerakademi

Alle tiders harmonimusikk

Intro

Choose date

En gedigen motesak i klassisismen skulle nettopp harmonimusikken bli! I Wien hadde blant annet fyrsten av Liechtenstein sin harmonimusikk, som med tiden skulle ledes av den legendariske oboisten Triebensee. På Hofburg i Wien ville selveste keiseren, som allerede hadde adskillige musikere ansatt i operaen og militærorkestrene, ha et eget harmoniensemble, og i april 1782 så altså den «Keiserlige harmonimusikken» dagens lys. Dette fleksible ensemblet skulle spille til taffelet, ved tilstelninger utendørs og i de mer private gemakkene på slottet.
Ketil Hvoslefs nyskrevne verk refererer ikke bare i tittelen til den historiske besetningen. Gjennom komponistens ønske om bruk av naturhorn er verket viet både til Oslo Kammerakademi og til selve harmonimusikken.

Program 

Joseph Haydn
Symfoni nr. 92 «Oxford» (arr. Triebensee)

Ketil Hvoslef
"Retour à la Nature" (2014) 

Wolfgang A. Mozart
Serenade c-moll KV 388

Oslo kammerakademi

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt. Oslo-Filharmoniens solo-oboist David Friedemann Strunck er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet.

Ensemblet har i løpet av sin korte levetid etablert seg som ledende i Europa, med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler. Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte fremføringspraksis.

I tillegg til historisk musikk spiller ensemblet også nyskrevne stykker, og har hittil samarbeidet med komponistene Mert Karabey (Tyrkia), Magnar Åm, Morten Gaathaug, Ketil Hvoslef, Trygve Brøske og Gisle Kverndokk.

«… et festfyrverkeri av en CD ... en ørevekker av de sjeldne! Virkelig en av årets vinnere!», var ordene fra Dagsavisens anmelder etter Oslo Kammerakademis debutalbum Beethoven for Wind Octet.

Buy tickets

Select date for Oslo Kammerakademi

 • Scene
  :
  The Studio
 • Price
  :
  250 NOK
 • /
  No intermission

March 2019