May 24.

VOeX Oslo

Utvikling av nye operaverk

Intro

Choose date

VOeX Oslo er Den Norske Opera & Balletts arbeid med å fremme ny opera. Prosjektet er todelt og består av en årlig festival og utvikling av nye verker. 

– VOeX Oslo er tenkt som et økosystem som inkluderer publikum, komponister, librettister, regissører og designere. Målet er å styrke interessen, diskusjonene og entusiasmen for hvordan og hvorfor vi skaper opera i det 21. århundre – i nær forbindelse med dette huset, sier operasjef Annilese Miskimmon.

Festivalen

VOeX Oslo skal arrangeres hver vår, neste gang mellom 24. og 26. mai 2019. Hvert år vil festivalen ha et spesifikt tema og presentere interessante gjestespill og egenproduksjoner av ny musikkdramatikk. Publikum vil også få innblikk i prosessene, før ferdigstilte verker skal fremføres på Operaens Scene 2.

Utvikling av nye verker

Under lanseringen av VOeX Oslo 24. mai 2018 ble de tre første utviklings-prosjektene presentert.

– Jeg har valgt disse fordi de representerer tilnærminger til opera som jeg har tro på: de er åpne, preget av dialog og inkluderer sangere og iscenesettere. De involverte kommer fra ulike bakgrunner og har ulik erfaring – fra veldig etablerte komponister til ganske ferske. Temaene og uttrykkene spenner vidt, fra småbarnas verden til alderdom og død. Alle teamene har samarbeidet tidligere og vil bygge videre på erfaringene sine, sier Miskimmon.


Team 1:
John Andrew Wilhite (komponist)
Bernhard Bornstein (komponist)
Finn Iunker (librettist)

Team 2:
Synne Skouen (komponist)
Oda Radoor (librettist)
Hilde Andersen (regissør)

Team 3:
Christina Lindgren (scenograf, kostymedesigner og regissør)
Maja S. K. Ratkje (komponist)
Eivind Buene (komponist)

 

Buy tickets

Select date for VOeX Oslo

  • Free event
    /
    No ticket needed
  • /
    No intermission

May 2019

Ticket status
For sale