Skip to main content
Shopping basket My page

Emma Portner

Kanadiske Emma Portner er koreografen som har jobbet med artister som Justin Bieber, Banks og Blood Orange, for Apple, Netflix og Vogue. Men mange forbinder henne først og fremst med dansevideoene hun har laget og delt på Youtube og Instagram.

Emma Portners arbeid har blitt kalt forførende av New York Times og hun har vært listet på Forbes 30 under 30. Dance Magazine skriver om Portner: «Alle som har sett henne danse, vil kunne gjenkjenne intensiteten, hun danser med full styrke i kropp og sjel.»

Dance Spirit sier at Emma Portner forandrer danseverdenen. Capezio bekrefter at Emma utfordrer standarden og har gitt henne tittelen Capezio Athlete. Koreografien hennes vant også topplassering i 2014 CAPEZIO A.C.E Awards.

Emmas karriere starter i et studio i en liten kanadisk by. Hun trente med National Ballet School i Canada og ble uteksaminert med æresbevisning fra Canterbury High School of the Performing Arts. Hun har deltatt flere ganger på Springboard Danse i Montreal hvor hun  trente med Batsheva Dance Company, Kidd Pivot, RUBBERBANDance og Netherlands Dance Theatre. I 2012 flyttet hun til New York for å studere ved Ailey School. Deretter fortsatte hun å jobbe med noen av de store navnene i popmusikkindustrien, i tillegg til å bli den yngste kvinnen til å koreografere en musikal på Londons West End.

Her til lands har hun markert seg med duetten islands som hun skapte for Nasjonalballetten våren 2020. Aftenposten skrev følgende: «Hennes måte å skulpturere kropper er slående». Høsten 2021 ble island en av seks verk i forestillingen Dialogues, hvor seks av verdens ledende koreografer viste hver sin duett.  Dialogues hadde premiere i Stockholm og reiste videre til Oslo, St. Petersburg, Moskva og Paris. Portners bidrag ble særlig trukket fram og dette skrev Dagens nyheter: «Islands är en närmast sensationellt introduktion till Portners rörelsespråk... Mer Emma Portner, tack!»

Performances