Skip to main content
Shopping basket My page

Håvard Stensvold

Bassbaryton

Håvard Stensvold er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet hos professor Susanna Eken.

Han har flere ganger gjestet Den Norske Opera & Ballett, i roller som Papageno i Tryllefløyten, Guglielmo i Così fan tutte, Schaunard i La bohème, Masetto i Don Giovanni, Malatesta i Don Pasquale, Zuniga i Carmen, Baryton i Cecilie Ores Dead Beat Escapement, hovedrollen i Knut Vaages Khairos og Birger i Synne Skouens Ballerina. Ved det Kongelige Teater i København har han sunget Masetto i Don Giovanni, Figaro i Figaros bryllup og flere roller i Monteverdis Poppeas kroning. Han har sunget tittelrollen i Don Giovanni ved Opera Krakow og i Trondheim, Polyphemos i Händels Acis og Galatea ved Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Faraone i Fagos Il Faraone Sommerso i Spania, Italia, Polen og Østerrike, Purcells The Indian Queen i Brussel, og både Kommandanten og Masetto i Don Giovanni på Drottningholm i Stockholm. Ved Bergen Nasjonale Opera har han sunget Angelotti i Tosca og Fausts fordømmelse. 

Som en av Norges ledende bass-barytoner synger han regelmessig ved våre distrikts- og regionoperaer og med norske og internasjonale symfoniorkestre, og han har medvirket ved en rekke festivaler i Norge og Europa. Som oratoriesanger har han medvirket i Bachs H-moll-messe med Akademie für Alte Musik Berlin, Bachs Markuspasjonen i Potsdam, Arnstad, Oslo og Bergen, Faures Rekviem med Trondheim Symfoniorkester, Bachs Matteuspasjonen i Bergen, Rossinis Petite Messe Solenelle i Trondheim og Røros, Haydns Skapelsen i Oslo og Händels Messias ved flere anledninger i Norge.

Han er ofte benyttet ved norske region- og distriktsoperaer, senest i fjor i Fredkulla med Trondheim symfoniorkester og opera og i Pimpione ved RingsakerOperaen.

Sammen med pianisten Tor Espen Aspaas har han gjort en kritikerrost innspilling av Schuberts Die Winterreise på norsk, Vinterreise – en gjendiktning, oversatt av Stensvold selv.

Stensvold er i tillegg til sin karriere som freelance bassbaryton universitetslektor ved NTNU i Trondheim. 

Performances

Previous acts