Shopping basket My page

Jakob Zethner

Bass

Jacon Zethner er utdannet sanger og pianist i Danmark, Norge, Ungarn (Franz Liszt Akademiet) og England (National Opera Studio). Han debuterte som operasolist i 1996, i rollen som Collatinus i Brittens The Rape of Lucretia på Aldeburgh-festivalen i England. Siden har han hatt en rekke oppdrag på scener som Royal Opera Covent Garden, Den Jyske Opera, Kieloperaen, og på operaene i Cagliari, Bolzano, Modena og Piacenza. Han har også sunget ved Bergen Nasjonale Opera og Eutiner Festspiele. 

Zethner har et bredt repertoar, og har gjort roller som Sarastro i Tryllefløyten, Jeronimus i Carl Nielsens Maskarade, Selim i Rossinis Tyrkeren i Italia, Figaro i Figaros bryllup, Kommandanten,  Masetto, og Leporello i Don Giovanni, Colline i La bohème, Gremin i Onegin, Der Tod i Kaiser von Atlantis, Collatinus i The Rape of Lucretia, Monterone og Sparafucile i Rigoletto, Zuniga i Carmen og Hertug Frihed i Konsumia av Rasmus Zwicki på Den Fynske Opera.

Blant hans siste opptredener kan nevnes Colline i La bohème med Bergen Nasjonale Opera, Dr Grenvil i La traviata på Opera-festivalen i Eutin (Tyskland) og Opera Hedeland, Basilio i Barberen i Sevilla med Den Jyske Opera og 2. soldat i Salome i Bolzano, Modena og Piacenza. Fremover blir han å høre som Bonzo i Madama Butterfly med Opera Hedeland, Raimondo i Donizettis Lucia di Lammermoor med Den Jyske Opera, samt Ferrando i Verdis Il trovatore med Opera Hedeland. 

Zethner er også en anerkjent konsertsanger, og er flittig brukt i messer og oratorier, fra Bach og Händel til Dvorak, Verdi og Mahler. Han har også mottatt en rekke legater og priser. 

 

Performances

Previous acts