Shopping basket My page

Øyvin Berven

Skuespiller

Øyvin Berven er født i Oslo og er utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole. Han er i dag fast ansatt skuespiller ved Det norske teatret, der han har vært siden 1991. Han har også vært tilknyttet Nationaltheatret (i Erasmus Montanus), Rogaland teater (i Natten er dagens mor) og Den nasjonale scene (i Hamlet). Som operaelsker fra ung alder var han også innom rekvisittavdelingen ved Den Norske Opera på Youngstorget, før han tok fatt på skuespillerutdanningen.

Berven er også kjent fra radio og TV (som programleder for barne-TV-programmet Huset med det rare i (NRK) og i Hotel Cæsar (TV2), og fra en rekke norske filmer. Han debuterte som filmskuespiller i 1985 i Wam & Wennerøds Adjø solidaritet, og deretter fulgte andre Wam & Wennerød-filmer som Drømmeslottet, Hotel St. Pauli og Lakki. Han har også medvirket i filmene Feldmann-saken, Karachi, Smykketyven, Svampe, Farlig farvann og Maja Steinansikt.

Nylige produksjoner han har medvirket i på Det norske teatret er Brand, Frukost i det grøne, Sju dagar i august, Skål for dommedag!, Kafka på stranda, Macbeth, Oslo, og senest som bestefaren til Charlie i Charlie og sjokoladefabrikken.

Performances

Previous acts