Joseph Calleja i Operaen

Stemmen hans er blitt sammenlignet med både Jussi Björlings og Luciano Pavarottis. Søndag 2.april synger tenoren Joseph Calleja før første gang i Operaen.

I 2012 ble Joseph Calleja kåret til «Artist of the Year» av musikkmagasinet Gramophone. «… en tenor med et sjeldent særtegn, hvis eleganse og stilsans utmerker seg som den beste på operascenen i dag», lød begrunnelsen fra juryen.

Calleja debuterte som 19-åring i rollen som Macduff i Verdis opera Macbeth ved Astra-teatret på Malta. Kort tid etter var han prisvinner i den internasjonale Belvedere-konkurransen, etterfulgt av seier i Caruso-konkurransen i Milano i 1998 og medalje i Plácido Domingos Operalia i 1999. Siden den tid har Calleja sunget ved de fleste av verdens store operascener, som blant annet Metropolitan Opera, Los Angeles Opera, Royal Opera House Covent Garden og Wiener Staatsoper.

Til Operaen har Calleja med seg pianisten Frédéric Chaslin. Han er, ved siden av en karriere som pianist, også komponist og dirigent. Han har blant annet vært assisterende dirigent ved Orchestre de Paris under Daniel Barenboim, samt vært assistent ved Ensemble Intercontemporain under Pierre Boulez.

På programmet står utvalgte verker av blant andre Mozart, Verdi, Donizetti og Puccini. For fullstendig oversikt, se operaen.no

Published 3/31/2017 11:02:05 AM