Così fan tutte

Fredag 7. mars slår Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen sine krefter sammen i en ny produksjon av Mozarts Così fan tutte. Forestillingen markerer
50-årsjubileet for operautdanningen i Norge.

Den Norske Opera & Ballett stiller igjen Scene 2 til disposisjon når Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen går sammen en hel operaproduksjon der både solister og orkester er studenter. Forestillingen blir på en og samme tid avgangsforestilling for de fire masterstudentene ved operautdanningen og feiringen av Operahøgskolens 50-årsjubileum.

Operautdanningen startet opp i 1964 som Operaklassen ved Statens teaterskole, men fikk snart status som egen skole: Statens Operaskole. Fra 1996 ble Operahøgskolen en del av Kunsthøgskolen i Oslo. Skolen har gjennom årene forsynt Norge og verden med operasangere. I år er det mezzosopran Mari Askvik, bassbaryton Patrick Egersborg, tenor Håkon Kornstad og baryton Magnus Dorholt Kjeldal som uteksamineres.

Così fan tutte handler om kjærlighet, mistro og bedrageri. Den kyniske Don Alfonso vil overbevise de unge mennene Ferrando og Guglielmo om kvinners medfødte troløshet. For å bevise sin sak, legges det et renkespill med forkledninger, overtalelser og trusler om selvmord, for å lure kjærestene Dorabella og Fiordiligi til å svike dem.

Regien er ved Veselina Manolova, en nestor i operamiljøet som har utdannet sangere til operahus i Norge og Europa i over 30 år. Professor ved Operahøgskolen, Gerhard Markson, dirigerer Musikkhøgskolens symfoniorkester.

Premiere på Scene 2, fredag 7. mars kl. 19.30.
Spilles også 8, 10 og 11 mars.


For mer informasjon og intervjuer, vennligst kontakt:
Bjørg Valvik
E-post: bjorvalv@khio.no

For anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no