Turnè 09.01.12 - 22.01.12

Nyttårskonsert på turnè

Ferdigspilt

Intro

  • / Hovedscenen / Konsert

Nyttårskonserter er fast tradisjon mange steder i verden, blant annet i Wien der den TV-sendte nyttårskonserten har blitt arrangert siden 1939.

I januar 2011 etablerte Den Norske Opera & Ballett og Rikskonsertene en ny, norsk tradisjon: en landsomfattende turné av nyttårskonserter med Operaorkestret og solister.

- Det har vært kjempegøy, nærmest som en signingsferd for Operaen. Responsen fra publikum har vært helt overveldende, uttalte Solveig Kringlebotn etter endt turné i 2011. For suksessen var umiddelbar – med utsolgte hus, et feststemt publikum og vakker musikk. Når dette nå gjentas i 2012, er det igjen med den internasjonale stjernesopranen Solveig Kringlebotn i front. Åse Kleveland, direktør for Rikskonsertene, og Tom Remlov, direktør for Operaen, vil alternere som konferansierer. De vil med sikker og underholdende stil guide publikum gjennom et repertoar bestående av opera-arier og orkesterverk.

Med stødig hånd dirigerer Per Kristian Skalstad Operaorkestret, og solistene er, i tillegg til Solveig Kringlebotn, sopranen Silvia Moi, tenoren Henrik Engelsviken, Carsten Stabell som synger bass, samt fiolinisten Catharina Chen. Åse Kleveland er konferansier alle steder unntatt i Hammerfest, der Tom Remlov vil være det. Under åpningskonserten på Ørland vil både Tom Remlov og Åse Kleveland lede konserten.