17. august

Audun Iversen

Resital med Audun Iversen

Ferdigspilt

Intro

Audun Iversen studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo, Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn-Bartholdy i Leipzig og ved Operaakademiet i København. I juli 2007 kom han til finalen i Hans Gabor Belvedere Singing Competition i Wien og samme år gikk han helt til topps i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Audun Iversen ble raskt oppdaget også utenfor landets grenser, og har opptrådt på steder som Royal Opera House Covent Garden, English National Opera, San Francisco Opera, Teatro dell’Opera di Roma, Maggio Musicale Fiorentino i Firenze, Deutsche Oper Berlin, Theater an der Wien, Bolsjoi Theatre, Opéra de Lille, Théâtre de Caen, Glyndebourne Festival, Kongelige teater i København og Den Norske Opera & Ballett. Blant hans operatiske roller kan nevnes Greven i Figaros bryllup, Silvio i I Pagliacci, Marcello i La bohème, Sharpless i Madama Butterfly, Figaro i Barberen i Sevilla, tittelrollen i Eugene Onegin, og Albert i Werther.

Audun Iversen er også en aktiv konsertsanger, og opptrer jevnlig i konserthaller både i Europa og USA. I mai 2014 gjorde han Silvio i I Pagliacci ved Kongelige Teater, og i august Grev Luna i Il trovatore ved Opera Hedeland. Videre har han hatt oppdrag ved Lyric Opera of Chicago og San Francisco Opera.

Skredderabonnement 

Det er fortsatt mulig å kjøpe billetter til vårt Skredderabonnement, og sette sammen din helt egne forestillingspakke. Du velger minst 5 forestillinger, og vi gir deg fra 20% rabatt på billettene dine!

Les mer og kjøp Skredderabonnement her

 

 

 

 • Medvirkende Audun Iversen, baryton / Joseph Breinl, klaver

Om Audun Iversen

En raskt stigende stjerne

Ikke mange hadde hørt om den unge harstadværingen Audun Iversen før han vant den internasjonale finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2007. Men så snart konkurransen var over, startet eventyret for alvor. Det var bare 8 år etter at han hadde tatt sin første sangtime i Trondheim, med det ene målet å hygge seg med korsang i studietiden. Men etter bare 4–5 sangtimer fant han seg selv syngende Schuberts sangsyklus Erlkönig på en lokal restaurant. Det ble døråpneren for en helt ny karrierevei. Mens han studerte ved Operaakademiet i København, oppdaget operasjef Kasper Holten den scenisk nærværende sangeren med den myke og mektige barytonstemmen, og sikret seg Audun i flere produksjoner; i WozzeckDen glade enke, som Schaunard i La bohème og som Greven i Figaros bryllup. Det var nettopp som Greven han fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Den fikk han også gjøre på Deutsche Oper i Berlin, senere på Glyndebourne Festival i England og under en konsert på The Proms i London. Audun Iversen har også spesialisert seg på tittelrollen i Eugene Onegin, som han har sunget i Frankrike og København, på English National Opera i London og på Bolsjoi i Moskva. Han har også sunget Marcello i La bohème i København, London og Tromsø, Albert i Werther ved Royal Opera House, tittelrollen i Don Giovanni i Glyndebourne og Sharpless i Madama Butterfly i Roma og København.

Audun er også en ettertraktet konsertsanger. Han har opptrådt i Moskva, Edinburgh, London, på festivaler og med jevne mellomrom i Norge. Det siste nå er at USA har banket på hans dør, med fremtidige engasjement i Chicago, San Francisco og New York. Audun Iversens karriere er en suksesshistorie som Dronning Sonja-konkurransen er veldig stolt over å være en liten del av.

"The finest of the soloists was Audun Iversen, a truly beautiful voice with a smooth tone and honeyed colour that you could revel in, but summoning enough dramatic power to convince as the corrupt Abbot."
Seen and Heard International, november 2012, om Carmina Burana med Royal Scottish National Orchestra

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

august 2013

Ferdigspilt