Coda Festivalen 2013

Dans på alle scener fra 28. september til 6. oktober

Intro

  • / / Ballett

Programmeringen av CODA festivalen 2013 setter hovedfokus på norsk koreografi. På Scene 2 presenterer festivalen etablerte koreografer som Jo Strømgren og Ingun Bjørnsgaard i internasjonalt samarbeid, og på Prøvesal 1 vises en rykende fersk premiere av en ung, lovende dansekunstner – Ludvig Daae – som bor og arbeider i Stockholm og som allerede har rukket å gjøre seg bemerket på europeiske scener. I år åpner festivalen opp for et nytt konsept, CODAfringe, et forum hovedsakelig for de unge, mer uetablerte dansekunstnerne, som søker nye veier inn i dansen.

Først ute er I Fokines verden på Hovedscenen, med Nasjonalballetten.

I Czterdzieści tar Jo Strømgren utgangspunkt i polske slagere fra tidligere tiår og med assosiasjoner til en manns midtlivskrise.  Forestillingen er en feiring av Polish Dance Theatres 40-årsjubileum, og hadde urpremiere i Poznán i Polen 15. juni 2013.

I Hedda går Ingun Bjørnsgaard i danserisk dialog med Ibsens mest gåtefulle og moderne kvinneskikkelse.
Urpremiere på Opera National de Lorraine, Frankrike, 23. mai 2013.

Med Fun, Laughs, Good Time vil Ludvig Daae feire sine idoler innen populærkulturen. Ved hjelp av velkjente estetiske uttrykk undersøker han begrepene representasjon og forandring. Urpremiere på MDT, Stockholm, 27. september 2013.

I Smooth Crimson: I over 35 år har Julyen Hamilton hatt stor innflytelse på utviklingen av improvisasjon som scenisk uttrykksform. Han lager radikale og originale produksjoner som har engasjert og beveget publikum verden over med sitt poetiske, fysiske og dypt menneskelige uttrykk.

CODAfringe er et nytt konsept i festivalen. Unge, skapende dansekunstnere i det frie feltet, som hovedsakelig jobber med koreografi og forskning, inviteres til å presentere sine arbeider. Se hele CODAfringe programmet på codadancefest.no

Czterdzieści

”Life is like a book, they say. But life is not a book. Life is written on thousands of loose sheets. You can tell a story, yes, and say this story is the truth. But it’s a matter of choice, really. Of deciding which papers in which order. Our story is one of these.”

CZTERDZIESCI (som betyr førti på polsk) følger en kvinne fra hennes fødsel i 1973 til hennes bursdag i 2013. Tidsepoken på 40 år reflekterer en periode med tvil, håp, kamper, valg og uforutsette hendelser, drevet av heroiske dyder - lysten på livet og viljen til å overleve. På sin reise gjennom et kaotisk Europa klarer hun å finne et kompromiss mellom sine egne ambisjoner og de omstendigheter som er tvunget på henne.

Denne blandingen av nostalgi, retrospektiv granskning og et engstelig blikk på fremtiden, er feiringen av Polish Dance Theatres 40-årsjubileum. Co-produksjonen er en del av et langsiktig samarbeid mellom de to kompaniene, utløst av Jo Strømgren Kompanis kontinuerlige tilstedeværelse i Polen gjennom årene. 

 

Hedda

Fun, laughs, good time

I Smooth Crimson