16. mars

Come Shine i Operaen

Come Shine er tilbake etter sommerens formidable suksess og to fullsatte hus med Oslo Jazzfestivals hyllestkonsert Nora.

Ferdigspilt

Intro

Mange etterspurte mer av Come Shines eget repertoar etter denne konserten, og Come Shine elsker å spille i Operaen - dermed oppsto ideen om Come Shine i Operaen. I 2013 har Come Shine spilt inn sitt første studioalbum etter bandets gjenforening, i legendariske Atlantis Studio i Stockholm. Det nye albumet slippes i forbindelse med denne festkvelden i Operaen, der et utvidet Come Shine med gjestende musikere og overraskelser vil presentere platerepertoaret - i unike versjoner, for anledningen. Vi møter blant andre forfatteren og poeten Jan Erik Vold, som blant annet er kjent for sine diktopplesninger til jazzakkompagnement, og som har spilt inn en rekke plater med kjente jazzmusikere som Chet Baker, Jan Garbarek og Egil Kapstad.

Come Shine er bandet som uredd og lekende spiller sine helt egne versjoner av jazzens standardlåter. Publikum i alle aldre får oppleve disse udødelige låtene som om de var nye, og tekstene trer fram i nytt lys. Kvartetten oppsto i 1998 og ble raskt en av Norges største jazzsuksesser, kjent for et dynamisk, tett samspill og sterk formidling av låtene. De mottok Spellemannprisen 2002 for studioalbumet Do Do That Voodoo, og Erlend Skomsvolls vitale orkesterarrangementer vakte oppsikt da Come Shine opptrådte på TV, plate og scene med Kringkastingsorkesteret, TrondheimSolistene og flere andre orkestre i 2003-2004.

Come Shine er nå tilbake, med nytt repertoar, et band som "viser i soli, samspill, improvisasjonsglede og sjansespill hva jazz kan være når fortøyningene løsnes" (Dagbladet).
 
Come Shine har gjestet Operaen to ganger tidligere:
I august 2011 dukket de opp som del av Oslo Jazzfestivals 25 års jubileumskonsert, der de fremførte tre av sine gamle arrangementer sammen med KORK. Da hadde bandet vært nedlagt i syv år, men comebacket i Operaen var så vellykket at de bestemte seg for å starte opp på nytt.
I august 2013 var Come Shine tilbake som vertskap for Oslo Jazzfestivals hyllestkonsert NORA, der bandet med et knippe gjestesolister fremførte Nora Brockstedts repertoar i nye arrangementer. Konserten solgte ut to forestillinger og fikk strålende mottakelse.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  268 - 550 NOK
 • /
  Ingen pause

mars 2014

Ferdigspilt