11.–13. september

Judasevangeliet

Tredje og siste sats i Sørgespill-trilogien

Intro

For få år siden gikk nyheten ut over verden om at det var funnet fragmenter av et nytt evangelium. En gjeter ved bredden av elven Nilen skulle ha oppdaget en rull med bleknet papyrus. På siste linje på den siste og trettende siden stod det: Ευαγγέλιον του Ιούδα - «Judasevangeliet». Dette er evangelisten – ikke synderen – Judas Iskariot sitt evangelium. Her er det hele menneskehetens avskum og «gjerningsmann» som griper ordet og som vitner om det ingen kunne eller ville vite: At Judas egentlig er helten – den ene – som påtar seg oppdraget å forråde sin mester for at profetien skal kunne fullbyrdes.

Juadasevangeliet er tredje og siste sats i Tore Vagn Lids sørgespill-triologi. «Sørgespillene» har ingen «skuespillere» og «ingen musikere», ingen «sangere», men utelukkende spillere. Inspirert av de gamle spillbrettenes regler og narrativer, forsøker sørgespillene å forene samfunnsmessig overblikk med eksistensielt innblikk, søker enkeltmennesket i systemet og systemet i enkeltmennesket og ser etter sammenhenger og regler som fører tilsynelatende isolerte og individuelle skjebner sammen i ett og samme spill.

Produsert av Transiteatret-Bergen i samarbeid med BIT20 og Ultimafestivalen.
Støttet av Norsk kulturråd og Bergen kommune.
   

 • Regi, tekst og konsept Tore Vagn Lid
 • Musikk Glenn Erik Haugland og Tore Vagn Lid
 • Scenografi Kyrre Bjørkås
 • Sørgespilltekst Tore Vagn Lid
 • Lysdesign Kyrre Heldal Karlsen
 • Medvirkende Transiteatret-Bergen og BIT20 Ensemble

Transiteatret-Bergen og BIT20

Transiteatret-Bergen og BIT20

Transiteatret-Bergen arbeider i skjæringspunktet mellom musikk og teater med utviklingen av et samtidsorientert og kritisk eksperimentelt teater. Teatret utgjør en kjerne av kunstnere som samarbeider med utgangspunkt i Tore Vagn Lids stykker og konsepter.

Den anerkjente regissøren og musikeren Tore Vagn Lid studerte bl.a. under fjorårets vinner av den internasjonale Ibsen-prisen Heiner Goebbels. Han har mottatt en rekke priser for sine verker og har vært regissør, autor og kunstnerisk leder for Transiteatret-Bergen siden 2001.

BIT20 Ensemble fremfører et bredt spekter av samtidsmusikk på mange arenaer, og er tradisjonsbærere innen kunstmusikken fra de siste årtier i tillegg til å skape helt ny musikk og nye prosjekter. Ensemblet er basert i Bergen og samarbeider med andre kunstinstitusjoner og enkeltkunstnere lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

 

 

.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 350 NOK
 • /
  Ingen pause

september 2013

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt