30. november–31. desember

Jul i Operaen

Intro

I et julepyntet operahus byr vi blant annet på gavehandel i billettluken og Operabutikken, egen julemeny i Brasseriet og omvisninger. Vi møter forfatteren og dikteren Hoffmann i Offenbachs opera Hoffmanns eventyr i en fascinerende fortelling om kjærlighet, begjær, rus, sex og kunst. 

Program

Solistenes julekonsert

Operaen feirer jul

Vinteren er på sitt aller mørkeste i desember, men innenfor Operaens store vindusflater glitrer juletrærne i hvitt og grønt, pepperkakehuset dufter av krydder og foajeen fylles med ro og høytid.

Går du videre inn til Scene 2, kan du også høre julen, fremført av noen av landets flotteste stemmer. Gjennom fem konserter vil Nasjonaloperaens solister med venner fremføre julesanger fra flere land og tider. Julekonsertene har nå blitt en hyggelig tradisjon som vi håper du vil ta deg tid til!   

Medvirkende:
Solister fra Nasjonaloperaens solistensemble
Operakoret
Sammensatt orkester

16. desember kl. 19.30, 19., 20., 21., og 22. desember kl. 15.00

Konsertene er dessverre utsolgt, men det er mulig å ringe billettluken kl 10 på forestillingsdagen og forhøre seg om eventuelt frigjorte billetter. Telefonnummer er 21 42 21 21.


Bli med på omvisning i Operaen og få innblikk i det som skjer bak scenen før teppet går opp! Du får høre om arkitektur, sceneteknikk, opera og ballett. En omvisning tar ca. 50 minutter, i grupper på maks 25 personer. Det er dessverre ikke mulig å ha med barnevogn på omvisning.

Familieomvisningene legger vekt på opplevelse fremfor faktaopplysninger, og er spesielt tilrettelagt for barna. Omvisningen er på norsk og egner seg for barn i alderen 4-10 år.

Ordinære omvisningstider:
Norsk: mandag-lørdag kl.12.00, søndag kl.13.00, 
Engelsk: mandag, onsdag, fredag og søndag kl. 13.00, lørdag kl. 12.00 

27. desember-4. januar:
Norsk: hver dag kl. 13
Familieomvisning: 27. desember og 3. januar kl. 13 
Engelsk: hver dag kl. 13 og 14 


Billettkjøp

Billetter kan kjøpes på operaen.no, på telefon eller i billettluken i Operaens foajé. 
Voksen:  Kr. 100 pr. person
Barn (4-16 år): Kr. 60,-
20 % avslag med OsloPassUngdom med kulturkort og studenter med gyldig studentbevis: Kr. 60,- pr billett. Én billett per kort/bevis.
Familieomvisning: Kr. 50,- pr. person (både barn og voksne må ha billett). Ingen rabatt.

Kjøp omvisningsbilletter her

Kjøp familieomvisningsbilletter

 

Guided Tours in English
Learn more about the architecture and catch a glimpse of life backstage. 
Ordinary schedule: 
Guided tours in English: Monda, Wednesday, Friday and Sunday at 1pm,  Saturday at 12pm 
December 27th to December 31th:
Every day at 13 and 14pm. Closed from 24th until 26th of December

Tickets are available on operaen.no, at the box office or in the Opera shop
Adults NOK 100,-
Children NOK 60,-
There is a 20 % discount with valid Oslo Pass from Visit Oslo.
Let's meet at the Opera!

Buy tickets here

Gavekort

Gi bort gavekort til våre forestillinger og omvisninger - en flott og fleksibel gave!

Gavekortet kan benyttes som betaling både på operaen.no, i Operaens billettluke og ved kjøp over telefon. Verdien på gavekort er valgfri og kortet er gyldig i 2 år fra kjøpsdato. Vi oppfordrer våre kunder til å kjøpe gavekort på operaen.no og selv printe ut dette hjemme. Gavekort kan også kjøpes i billettluken eller på tlf. 21 42 21 21.

Kjøp gavekort

Julegaveabonnement

Julegaveabonnement

Operabutikken

Vår butikk i foajeen er fylt med spennende julegaveideer i mange prisklasser til både voksne og barn: alt fra musikk, filmer, skrivesaker, ballerinasåper og søte engler med instrument  - til lekre vesker, operakikkerter,  staselige nøtteknekkere og smykker med notemotiv.

Opplev vårt store utvalg i CDer og DVDer! Vi har også noe BLU-RAY. Vi har gode innspillinger av både operaer, balletter og klassisk musikk. I Operabutikken finner du også forestillingsrelaterte innspillinger, bøker m.m. gjennom hele året.

Akkurat nå har vi også et rikholdig utvalg av stemningsskapende jule-CDer. Unn deg selv litt god musikk i julehøytiden eller gi bort i gave!

I 2012 ble Nøtteknekkeren gitt ut i bokform illustrert med bilder fra Nasjonalballettens forestilling, og i år er kinovisningen av eventyret fra 2013 utgitt på DVD. Begge deler er til salgs under forestillingene og i Operabutikken.

Velkommen til en hyggelig julehandel!

Restaurantene

Restaurantene

Om vinteren er det lunt bak husets enorme glassfasade, og den storslagne utsikten over Oslofjorden er alltid i en klasse for seg. Stedet preges daglig av et yrende liv og en pulserende forventning til forestillingen. Mange velger også å finne seg en plass her etter forestillingen for å forlenge en vellykket aften.

Her kan dere nyte et herlig juleinspirert måltid med norske råvarer, laget med en god dose kjærlighet, i kjernen av byens arkitektoniske perle. 

Sanguine Brasserie & Bar er et uformelt og gjestfritt brasserie. Navnet stammer fra adjektivet sangvinsk, som betegner en sorgløs og festglad personlighet. 

Argent Restaurant ligger lunt til inne i sin egen hule, hvor du kan sitte og følge med på utviklingen mot Bjørvika. Her serveres det alt fra enkle hovedretter, ferdig sammensatte menyer og ett bredt utvalg av miniretter.

OBS! Argent Restaurant holder julestengt fra 21. desember til 9. januar 2015.

Barene i foajeen og på balkongene serverer et bredt utvalg av enkle og delikate små retter og søtsaker. Disse kan nytes sammen med noe godt i glasset, eller rykende fersk kaffe.

Ønsker du at det skal stå klart mat og drikke når dere kommer ut i pausen? Dette bestilles på pauseservering.no eller så kan dere ta turen innom baren før dere går inn til forestilling.

Les mer om serveringstilbudene her: Restaurantene i OperaenForestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

november 2013

Ferdigspilt

desember 2013

Ferdigspilt