15.–17. mars

Operalaboratoriet

Operalaboratoriet er vår arena for utvikling og produksjon av samtidsopera.

Ferdigspilt

Intro

Operalaboratoriet er vår arena for utvikling og produksjon av samtidsopera

Her inviteres komponister til å utvikle nye uttrykk og konsepter med Operalaboratoriets ressurser. Noen ganger er eksperimentet i seg selv det ferdige produktet, andre ganger føres prosjektet videre med sikte på en fullverdig produksjon.

Pagliacci inntar Prøvesalen

Denne sesongen har vi valgt å satse alt på ett kort: Operalaboratoriets ressurser settes inn i et prosjekt hvor en invitasjon er gått ut til fire anerkjente, men svært ulike komponister. Disse er Risto Holopainen, Olav Anton Thommessen, Marius Neset og Ingar Zach. Deres utfordring blir å komponere hver sin musikalske kommentar til verket som parallelt vises på Hovedscenen: Leoncavallos Pagliacci. Komponistene forholder seg til hvert sitt spesifikke oppdrag hvor Holopainen skriver om gjøglere i musikken og Thommessen om det tabloide drap.

Musikalske utøvere er Ingar Zach, Alessandra Rombolá og Esteban Algora fra trioen O3 og Norges eldste samtidsmusikkensemble Oslo Sinfonietta. Under kunstnerisk leder og dirigent Christian Eggen har de etablert seg som ledende i sin sjanger i Norden. Ensemblet er organisert som en musikerpool med musikere fra Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkestret, Operaorkestret og frilansere. Rollene besettes av sangere fra Nasjonaloperaens solistensemble.

Operalaboratoriet er gratis og billetter deles ut samme dag

 • Dirigent Magnus Loddgard
 • Regi Ronald Rørvik
 • Produsent Jan Helge Trøen
 • Orkester Oslo Sinfonietta
 • Bestillingsverk fra tre komponister: Olav Anton Thommessen, Risto Holopainen, Marius Neset

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

mars 2013

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt