30. november

Apropos Peer Gynt - mostly Reinvere

Kammerkonsert med Reinvere, Saariaho og Mattiesen

Ferdigspilt

Intro

29. november presenterer vi den nyskrevne operaen Peer Gynt, av den estiske komponsisten Jüri Reinvere.  Reinvere har skapt sin egen verden rundt Ibsens berømte skuespill, og i teksten utforsker han hva det vil si å være norsk i 2014.

Reinvere har tidligere gjort suksess med operaen Purge på den finske nasjonaloperaen i 2012. Denne operaen er basert på en roman av Sofi Oksanen, som Reinvere har fulgt siden sin tid i Helsinki.

Men hvem er Jüri Reinvere utenfor operascenen? Musikken hans varierer fra en ny enkelhet til lydlige skulpturer som består av bearbeidet elektronisk musikk kombinert med naturlyder.

I denne konserten får vi høre to av hans briljante multimedie-arbeider (han kombinerer ofte ulike kunstformer og estetikk), i tillegg til musikk av Kaija Saariaho og Monika Mattiesen. Konserten fremføres av Cyberstudio, et spennende, tverrfaglig ensemble fra Estland, i tillegg til en herrekvartett fra Det estiske filharmoniske kammerkor. 

PROGRAM

Jüri Reinvere: t.i.m.e. for fløyte, video og elektronikk
Kaija Saariaho: NoaNoa for fløyte og elektronikk 
Monika Mattiesen: Premiere for fire mannlige sangere og elektronikk 
Jüri Reinvere: Requiem for solofløyte, mannskvartett, video og elektronikk

 

Les mer om komponistene og utøverne her:

www.cyberstudio.ee
www.epcc.ee
www.reinvere.de
www.peergynt-opera.net

 • Cyberstudio Monika Mattiesen (fløyter), Tammo Sumera (lyddesign, elektronikk)
 • Mannskvartett fra Estionian Philharmonic Chamber Choir Toomas Tohert (1. tenor), Kaido Janke (2. tenor, dirigent), Rainer Vilu (baryton), Aarne Talvik (bass)

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 200 NOK
 • /
  1 pause

november 2014

Ferdigspilt