10.–28. november

Balkongkonserter Musikkhøgskolen 2014

Balkongkonserter med Norges musikkhøgskole høst 2014

Intro

Som en del av sitt utøvende masterstudium skal studentene ved Norges musikkhøgskole gjøre en rekke konserter hvert semester. Musikkhøgskolen samarbeider med flere institusjoner i Oslo for å kunne benytte varierte spillesteder for avvikling av disse konsertene. Alt fra kirker, konsertsaler, utesteder, klubber, seniorsentre og nå også Den Norske Opera & Ballett er steder hvor man gjennom året kan få høre 5. og 6.-års studenter ved Norges musikkhøgskole fremføre sitt repertoar i solo- eller ensembleformat.  

Konsertserien som settes opp på foajébalkongen i Den Norske Opera & Ballett høsten 2014, byr på noen av de aller fremste klassiske utøverne ved NMH i dag.

Det vil bli satt ut stoler på balkongen.

Billettene koster kr 50,-, gratis for studenter og ansatte ved NMH.

10. nov., Gabriel Trottier / Petar Andonov

GABRIEL TROTTIER (HORN)


Gabriel Trottier er en ung hornist som har fullført sin bachelorgrad ved Université de Montréal i Canada, og han studerer nå mastergrad ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Han har studert moderne horn hovedsaklig med Frøydis Ree Wekre, Julius Pranevicius, Louis-Philippe Marsolais, Paul Marcotte, Jocelyn Veilleux og naturhorn med Steinar Granmo Nilsen. Videre har han deltatt i mange festivaler og akademier: Domaine Forget, Banff Centre, Jeune Orchestre Atlantique, Aurora Chamber Music Festival og Montreal Contemporary Music Lab. Som frilanser har han arbeidet blant andre med Nouvel Ensemble Moderne, Société de Musique Contemporaine du Québec, Ensemble Arkea og Arion barokkorkester. Han har spilt konserter i Canada, Frankrike, Tsjekkia, Norge, Sverige og Tyskland. Gabriel er medlem av Brevá blåsekvintett. 

PETAR ANDONOV (PIANO)

Den bulgarske pianisten Petar Andonov har  Bachelorgrad fra Guildhall School of Music & Drama i London. Petar har vært student på National School of Music "Lyubomir Pipkov" i Sofia, Bulgaria. Han har spilt i mesterklasser hos Mikhail Voskresensky, Boris Berman og Alexis Weissenberg. I løpet av studiene har Petar vunnet priser i en rekke internasjonale konkurranser som inkluderer  Liszt-Bartok og Chopin in Memoriam konkurransene i Bulgaria, i tillegg til priser og utmerkelser fra det bulgarske nasjonale kulturdepartementet (Bulgarian Ministry of Culture). Han har spilt solo resitaler, kammermusikkonserter og solokonserter med orkester i forbindelse med blant annet: Varna Summer International Music Festival, Sofia Weeks of Music, City of London Festival og Stavanger International Chamber Music Festival.

Program
Alexander Skrjiabin:  Romance
Robert Schumann: Adagio & Allegro
Denis Gougeon: Six Thèmes Solaires: Cor Jupiter
York Bowen: Sonate i Ess-dur, op. 101 
I. Moderato espressivo
II.  Poco lento maestoso
III. Allegro con spirito

(piano solo)

Maurice Ravel: Miroirs
I. Noctuelles
II. Oiseaux tristes
III. Une barque sur l'océan
IV. Alborada del gracioso
V. La vallée des cloches

  • 1 forestilling / Balkong
Se forestillingsoversikt

23. nov., Siril Valberg

Siril Valberg, klaver
Siril Valberg

Siril Aufles Valberg (f.1990) er masterstudent ved Norges Musikkhøgskole. Hun tok Bachelor ved samme studiested ved Jorunn Marie Bratlie som hovedlærer og studerer nå med Håvard Gimse og Jens Harald Bratlie.
Siril er en aktiv solist og kammermusiker. Hun har vunnet flere priser og har opptrådt som solist med orkester i bl.a Rachmaninoff 2. klaverkonsert og Griegs klaverkonsert i a-moll. 

Program: 
Beethoven, sonate op. 2 nr. 3 i C-dur
Chopin, etude op. 25 nr. 12 i c-moll
Bach, preludium og fuge i f-moll fra Das wohltemperierte klavier bok 1
Liszt, Transcendental etude nr. 10 i f-moll

  • 1 forestilling / Balkong
Se forestillingsoversikt

25. nov. Bienkunski / Burhøi

Marek Bieńkuński, cello / Jacob Burhøi, klaver

Marek Bieńkuński (cello) ble født i 1988. Han har Bachelor i cello fra prof. Andrzej Bauer og Bartosz Koziak ved Feliks Nowowiejski Musik-Akademie, og har mottatt utmerkelse og blitt innskrevet i The Golden Book og Graduates. Har studert ved Norges Musikkhøgskole i Oslo siden høsten 2013, der han undervises av Aage Kvalbein og Audun Sandvik. Han har vunnet flere priser og utmerkelser ved internasjonale, nasjonale og regionale konkurranser som solist og kammermusiker. Videre har han  spilt som solist på  konsert med  Edouard Lalo sammen med Warminsko-Mazurska Filharmoniske Orkester, og nylig Shostakovich cello konsert nr. 1 med Pomerian Filharmoniske Orkester. Har spilt Johannes Brahms Double Concerto med Aleksandra Kupczyk og S:O:S Symfoniorkester i Bydgoszcz, og jobbet med dirigenter som Jerzy Swoboda, Bodan Oledzki og Lukasz Wodecki. I 2013 mottok han utmerkelsen av Dekanus ved Feliks Nowowiejski Musik-Akademie for beste student og stipend fra Witold Lutoslawski Society. Han spiller på en cello laget av Wojciech Topa fra 2013, basert på en Francessco Rugueri modell. 

Jacob Burhøi (klaver) er fra Sverige og ble født 1988. Etter å studert to år på folkhøgskolan i Ransæter for Per Østlund kom han 2009 in på en bachelorutdanning med inrikning på klassisk solopiano ved Norges musikkhøgskole der han studerer for professorr Jens Harald Bratlie. Høsten 2013 begynte han mrd master ved Norges musikkhøgskole med inriktning solo/kammermusikk der han fortsatt går for professor Jens Harald Bratlie.

Jacob har spilt mange solokonserter og konserter sammen med ulike kammermusikkgrupper både i Norge og i Sverige og mottok i 2009  Lions kulturstipend.Han har spilt på mange masterklasser, tex for Hans Pålsson, Håvard Gimse, Per Tengstrand, Are Sandbakken, Einar Henning Smedbye, Wolfgang Plagge og Matti Hirvonen.

 

Program

Johannes Brahms: Cello sonata no. 2 Op. 99

Franz Schubert: Arpeggione sonata D 821

  • 1 forestilling / Balkong
Se forestillingsoversikt

27. nov., Lars Fredrik Nystad

Lars Fredrik Nystad, klaver

Lars Fredrik Nystad
Lars Fredrik Nystad (1991) er en norsk pianist som i flere år har stått i fremste rekke blant landets unge musikere. Han studerer for tiden på det prestisjefulle diplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole, hvor han har Sveinung Bjelland som lærer. Våren 2012 vant Lars nordisk solistprøvespill til "De Unges Konsert" og var solist med Bergen Filharmoniske Orkester. 
Lars har holdt konserter i både inn- og utland, og han har opptrådt på festivaler som Festspillene i Bergen, ”The International Holland Music Sessions” og "Victoria International Arts Festival" på Malta. I tillegg har han opptrådt som solist på en rekke større scener, blant annet i Universitetets Aula, Gamle Logen, Troldsalen i Bergen, Oseana Kunst- og kultursenter i Os kommune og Akershus festning. Lars er også en ettertraktet kammermusiker, og 2013 vant han 1.pris på Norges Musikkhøgskoles kammermusikkonkurranse med sin klavertrio.  
Nystad begynte å spille piano 6 år gammel, og ble som 13-åring tatt opp som elev ved det prestisjetunge talentutviklingsprogrammet ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Han studerte der i seks år med Marina Pliassova som lærer. Deretter fulgte bachehorstudier ved samme institutt under Jiri Hlinka, før han studerte et år hos Einar Steen-Nøkleberg. 

Program:
Schumann/Liszt: Widmung
Robert Schumann: Kinderszenen, Op. 15
Frederic Chopin: Berceuse, Op. 57
Isaac Albeniz: Ibera, Bind 1 - Evocación
Bela Bartok: Suite, Op. 14
George Gershwin: Three Preludes

  • 1 forestilling / Balkong
Se forestillingsoversikt

28. nov., Lars Espen Rosness / Edward Daniel

Lars Espen Rosness, klaver 

Lars Espen Rosness
Lars Espen Rosness er fra Asker. Han har forutdannelsen sin i utøvende musikk fra NTNU Institutt for Musikk i Trondheim, Det Kgl. Danske Musikkkonservatorium i København ogfullførte i 2013 sin mastergrad ved Université de Montréal i Canada under prof. Marc Durand. Nå går han utøvende mastergrad under ved Norges Musikkhøgskole under veiledning av den meget behendige Einar Henning Smedbye.
Han har opptrådt i mesteparten av Skandinavia, England, Frankrike, Spania og Canada som solist og kammermusiker og han har dessuten erfaring med både moderne musikk og jazz.
Han har mottatt flere priser og stipendier fra Norge, Danmark og Canada. Roness har deltatt på flere av de høyest rangerte festivaler og masterclasser i verden, deriblandt Banff Center International Piano Masterclass i Canada, International Musicians Seminar Prussia Cove i England og Valencia International Piano Academy i Spania, og har arbeidet med en imponerende liste av internasjonalt anerkjente professorer og musikere, deriblandt Thomas Adés,Andrzej Jasinski, Marianna Shirinyan og Jiri Hlinka.
I 2013 flyttet Rosness tilbake til Oslo hvor han forfølger mange ulike prosjekter både nasjonalt og internasjonalt.
I 2008 opprettet Rosness og den franske sopranen Estelle Béréau duoen Boreal'Duet som er aktiv både i Skandinavia og Frankrike. I 2012 ble Rosness opptatt som frivillig artist i non-profit organisasjonen “The Art of Giving Back” i USA.

Edward Daniel, fiolin

Edward Daniel
Edward Daniel vokste opp i Hampshire, England og begynte å spille fiolin da han var fem år gammel, først lokalt og så med stipend på Winchester College. Han fullførte Bachelor-grad i utøvende musikk ved Guildhall School of Music and Drama i London og fortsatte studiene ved å ta mastergrad ved HfM Hannover i klassen til prof. Ulf Schneider. Han fullførte med toppkarakterer.
Edward har spilt både som solist og som kammermusiker i mange av de største scenene i London, blant annet Barbican Centre, Wigmore Hall og St. John's Smith Square.
Som medlem av Camerata Freden i Tyskland har han blitt kringkastet mange ganger på tysk radio. Forrige sommer spilte Ed inn Korngolds Pianokvintett og strykesekstett med gruppen på plateselskapet Tacet som har blitt utgitt og vunnet den tyske platekritikerprisen og ble nominert for ICMA (International Classical Music Awards) i 2013.
Ed deltar regelmessig på festivaler og mesterklasser. Senest deltok han på Kronberg mesterklasser i Tyskland, Aurora mesterklasser i Sverige, samt Festival de Musique de Menton og Festival de Foret i Frankrike.

Program:
Beethoven: Klaversonate, Sonata quasi una fantasia, Op. 27 no. 1 i Eb-Dur
Chopin: Ballade no 3 i Ab-dur
Franck: Fiolinsonate i A-dur

  • 1 forestilling / Balkong
Se forestillingsoversikt