24. januar

Barokksolistene: Baroque Extravaganza

Intro

Barokksolistene har invitert tre fremadstormende operasolister til denne festkvelden; mezzosopranen Kristina Hammarström, den australske kontratenoren David Hansen og baryton Johannes Weisser. Det blir velklingende, tåredryppende, vanvittige, heseblesende og vakre operaarier av blant andre Händel, Vivaldi og Leo. Instrumentalnumrene plukkes ut av den mest virtuose, lekne og utadvendte italienske musikken som preget Europa i barokken.

Barokksolistene består av musikere på høyt solistisk nivå og har eksistert siden 2006 – med kreative og originale Bjarte Eike som spillende, kunstnerisk leder. Musikerne er unge og angriper musikken fra en forfriskende vinkel, på originalinstrumenter.

Ensemblet har hatt stor suksess i hele Europa og gjort en rekke innspillinger, og i Norge turnerer de jevnlig med bl.a. Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken. Orkestret har sitt fundament i den tidlige musikken og de fokuserer på å nå ut til et bredt publikum gjennom virtuost spill og spennende programkonsepter. Konsertene blir ofte omtalt som lekende og grensesprengende.

I tillegg til konserten Baroque Extravaganza vil vi også få glede av å høre Barokksolistene i orkestergraven under operaen Alcina.

Les mer om Barokksolistene på barokksolistene.com.

Velkommen til gratis introduksjon med Malcolm Bruno på 1. balkong kl. 18.30.

Solister som medvirker

Kristina Hammarström

David Hansen

Johannes Weisser 

 • Medvirkende Barokksolistene, Kristina Hammarström, Johannes Weisser og David Hansen
 • Kunstnerisk leder Bjarte Eike

Video

Veracini Scozzese ̵̶ Fra opptak i København i 2010 / From a recording session in Copenhagen in 2010.

Om Barokksolistene

Barokksolistene er et tidligmusikk-ensemble med barokkfiolinisten Bjarte Eike som spillende kunstnerisk leder. Ensemblet består av musikere på solistnivå, alle blant de fremste på sine instrumenter i Norden og Europa. Barokksolistene fungerer som en møteplass hvor utvalgte dyktige musikere kan utfolde seg, og ensemblet opptrer som kammerorkester, pub-band, fri improviserende gruppe, cross-over ensemble, og i helt små og intime kammergrupper. 

Gjennom Eikes dedikerte, gjennomtenkte og nyskapende programmer og musikernes virtuose spill, formidler ensemblet barokkmusikk med selvfølgelighet til et bredt publikum, og deres konserter blir ofte omtalt som lekende og grensesprengende.

Barokksolistene ble først etablert som "husorkester" for Vestfoldfestspillene og var en essensiell del av festivalens barokksatsing "Larvik Barokk" i en årrekke. 

Siden etableringen i 2005 har Barokksolistene opplevd en betydelig suksess. De har gjestet prestisjetunge festivaler over hele Europa, som BBC Proms, Händel-Festspiele Göttingen, Festspillene i Bergen og Molde Jazzfestival, og har turnert i inn- og utland med opptil 50–60 konserter pr år. Inneværende år er det planlagt turneer i Tyskland, Nederland, Danmark, Sverige, Finland, England, Sveits og USA.

I 2012 ga Barokksolistene ut CD-en London Calling sammen med mezzosopranen Tuva Semmingsen. Sammen med henne spilte Barokksolistene også inn soundtracket til den danske filmskaperen Lars von Triers film Antichrist i 2009. På tampen av 2013 kom CD-en An Image of Melancholy, som har fått stor oppmerksomhet i pressen og slått femmere og seksere i fleng i både inn- og utland. Denne er også nominert til Spellemannprisen 2013, i kategorien klassisk.

Barokksolistene har vært med på å starte det transkulturelle musikkprosjektet Siwan sammen med komponist og jazzmusiker Jon Balke og Amina Alaoui. I tillegg har de vært involvert i flere operaprosjekter både i København og i Potsdam.

Denne sesongen har Barokksolistene et utstrakt samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. De spilte til flere av ballettene i Nasjonalballettens forestilling Barokk Mesteraften høsten 2013, og gledet publikum med foajékonsert med det lekne og energiske Alehouse-prosjektet sitt.

24. januar møter vi Barokksolistene igjen på Hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett, med konserten Baroque Extravaganza. Kombinasjonen Barokksolistenes uhøytidelige forhold til barokkmusikk i samspill med kontratenoren David Hansen, og dessuten Kristina Hammarström og Johannes Weisser fra Alcina-oppsetningen, vil sannsynligvis gi oss en utadvendt, fengende, rørende, fottrampende, smektende og virtuos kveld! Barokksolistene kan i tillegg høres på operaoppsetningen Alcina som spilles på Hovedscenen frem til midten av februar 2014. 

Program

GEORG FRIEDRICH HÄNDEL 
Overture (Alcina)
Sinfonia (Ariodante, akt II)
Aria Dopo notte (Ariodante
Scherza infida (Ariodante)

ARCANGELO CORELLI 
Concerto op 6. nr. 4

GEORG FRIEDRICH HÄNDEL 
Tu sei il cor’/recit (Julius Cæsar
Son nata a lagrimar (Julius Cæsar)
 
JEAN-FÉRY REBEL
Suite

LEONARDO VINCI 
Sento due fiamme in petto (Medo)

GEORG FRIEDRICH HÄNDEL 
Concerto op. 6 nr. 7 Largo Fammi combattere (Orlando
Concerto op 6. nr. 7 Hornpipe

ANTONIO VIVALDI 
Concerto op 3 nr. 8 (L'estro armonico)
Gelido in ogni vena (Il Farnace)

LEONARDO LEO 
Talor che irato è il vento (Andromaca)

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 395 NOK
 • /
  1 pause

januar 2014

Ferdigspilt