17.–18. juli

Cendrillon (Operaworkshop)

Med LidalNorth International Opera Workshop 

Intro

Denne sommeren presenterer LidalNorth International Opera Workshop to eventyroperaer: Massenets Cendrillon og Wagners Das Rheingold, som to separate forestillinger.   

Cendrillon forteller den velkjente historien om Askepott med sjarm, humor og musikalsk raffinement. Massenets opera har aldri tidligere blitt fremført i Norge. 

Workshopen ledes av instruktør og pianist John Lidal. I rollene får vi møte solister som står på terskelen til profesjonelle karrierer, samt etablerte artister. Verkene fremføres med enkle sceniske virkemidler, akkompagnert av klaver.

 • Musikk Jules Massenet
 • Libretto Henri Cain (etter et eventyr av Charles Perrault)
 • Musikalsk ledelse James Duddle
 • Pianist John Lidal
 • Regi Sébastien Dutrieux

Rolleliste

Handlingen

Akt 1

I MADAME DE LA HALTIÈRES HJEM

Tjenerne er travle med å få herskapet avgårde på ball. Pandolfe, som er Askepotts far og Madame de la Haltières andre mann, filosoferer over hvorfor han forlot landsbylivet for å gifte seg med en egoistisk grevinne med to døtre. Han sørger over sin egen datter Lucettes (Askepott) skjebne. Madame de la Haltière og døtrene Noémie og Dorothée kler seg mens moren formaner dem om hvordan de best skal fange prinsens oppmerksomhet på ballet.Pandolfe avfinner seg med å måtte dra sammen med dem til slottet.Askepott kommer inn. Hun synger om hvordan hun også så gjerne skulle kunne dra på slottet. Etter å ha gjort ferdig sine plikter i huset, faller hun i søvn. Nå stiger Den Gode Gudmoren frem med sine hjelpere, og forvandler Askepotts fillete klær til de skjønneste gevanter. De advarer henne imidlertid om at trolldommen kun vil vare til midnatt, og at glasskoen vil beskytte henne mot å bli gjenkjent av sin familie. Askepott lover å være tilbake ved midnatt, og drar avsted til ballet.

Akt 2

PÅ SLOTTET

På slottet er festlighetene i full gang, bortsett fra prinsen selv, som er bedrøvet og melankolsk. Kongen minner ham på at han må velge en kone. Ingen av prinsessene som er invitert behager prinsen. Hoffet er bekymret over prinsens dystre humør. Plutselig dukker en ukjent skjønnhet (Askepott) opp og sjarmerer alle - bortsett fra Madame de la Haltière og de to stesøstrene. Prinsen og Askepott blir forelsket ved første blikk. Men klokken slår tolv, og Askepott styrter ut fra slottssalen. Prinsen står himmelfallen tilbake.

Akt 3

HJEMTUREN FRA SLOTTET

Idet Askepott skynder seg hjemover mister hun en av glasskoene. Hun gjenopplever ballets storhet, samtidig som hun synger om hvordan statuene i parken og de mørke alléene hun har måttet passere underveis har skremt henne.Hun hører at familien er iferd med å komme hjem, og gjemmer seg.Madame de la Haltière og døtrene insisterer på at prinsen avfeide den ukjente skjønnheten på slottet. Pandolfe mener de overdriver fælt. Askepott er nær ved å besvime når stemoren meddeler hvor simpel denne ukjente var, og at hun var en som egentlig fortjente å henges. Faren jager de andre damene ut av rommet. Ømt lover han Askepott at de skal dra tilbake til landsbyen hvor de kom ifra. Så snart faren har gått, minnes Askepott sin mors død, og for å skåne faren fra enda mer smerte, flykter Askepott ut i natten for å dø alene.

HOS FEEN

Ved et magisk eiketre i en forhekset skog, føres Prinsen og Askepott ved trolldom sammen av feene. En forhekset vegg av løv gjør at de ikke kan se hverandre, men de gjenkjenner hverandres stemmer og besynger kjærligheten. Prinsen tilbyr å offre sitt hjerte for å kunne se sin kjære. Løvverket forsvinner og de elskende, omgitt av feer, faller i en magisk søvn i hverandres hender.

Akt 4

TILBAKE I ASKEPOTTS HJEM

Pandolfe våker over sin sovende datter som ble funnet måneder tidligerere ved elvebredden. Askepott våkner, og faren forteller henne hvordan hun usammenhengende og delirisk har snakket om en prins, en eik, og en glassko. Pandolfe overbeviser henne om at det hele kun var en drøm. Madame de la Haltière og døtrene kommer inn med nyheter om at kongen har invitert prinsesser fra hele verden til seg.En kongelig herold meddeler at prinsessene skal prøve en viss glassko. Askepott innser i samme øyeblikk at hennes drøm var sann.

PÅ SLOTTET

Tilbake på slottet gjenkjenner prinsen Askepott. De elskende er gjenforent og hyllet av alle som er tilstede, inkludert Madame de la Haltière.Alle vender seg mot publikum og synger at stykket nå er slutt, og at man har gjort sitt beste for å ta publikum med til "les beaux pays bleus" - eventyrlandene!

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  1 pause

juli 2014

Ferdigspilt
Ferdigspilt