29. april

Dansens Dager 2014

Offisiell markering av Dansens Dager 29. april – på Operataket

Ferdigspilt

Intro

I år er det ambassadør Tine Aspaas og ordfører i Oslo, Fabian Stang, som står for den offisielle markeringen av Dansens Dager på Operataket tirsdag 29. april kl. 12.00. I tillegg til samba, afrikansk/karibisk dans og indisk dans er det Dansens Dager-dansen som står på programmet. Studenter ved Balletthøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo vil også vise en koreografi av Tine Aspaas. 

Bli med å danse årets dans sammen med ca. 150 danseelever/studenter og entusiaster! Alle er velkomne til å delta eller se på. Møt opp på Operataket kl. 12.00.

Se dansen og les mer om arrangementet på danseinfo.no

Nasjonalballetten og Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett deltar også ved Dansens Dagers arrangementer i Halden og Fredrikstad 9. og 10. mai 2014. Se mer informasjon ved å klikke deg videre på linkene dendenfor.

9. mai 2014 – Brygga kultursal, Halden: kl. 18.30

10. mai 2014 – Velferdshuset, Øra indrustripark, Fredrikstad: kl. 14.00

Dansens Dager

Dansens Dager 2014 feires 26.-29. april

Mellom 26. og 29. april er det igjen duket for Dansens Dager i Norge. Dansens Dag er en internasjonal UNESCO-dag som feires hvert år over hele verden, og over 60 land er med i markeringen. Danseinformasjonen, som er nasjonal koordinator, håper at så mange som mulig vil benytte sjansen til å gjøre både dansen og egen virksomhet synlig disse dagene, ved å ta arbeidet og kunsten sin ut til folket, i nye rom og på gata.

Dansens Dager er landets største markering av dans og får mye oppmerksomhet både i lokale og nasjonale medier. For Danseinformasjonen er det viktig å vise at dans både er en breddeaktivitet, men også en kunstform på høyt nivå og med stort spenn i uttrykksformen. Mange danskekunstnere har i flere år deltatt med workshops, performance i offentlige rom, forestillinger, foredrag og åpne prøver – eller deltatt på ulike dansemønstringer sammen med amatørene på grasrota. 

Dagene er til for å feire dans som uttrykksform innenfor alle sjangre. Det danses folkedans, ballett, seniordans, breakdans og Bollywood og det skjer på jobben, i skogen, på torget og på scenen. Amatører som profesjonelle utfolder seg og viser sin danseglede og kunstneriske egenart. De bidrar samtidig til at dans blir anerkjent som en betydningsfull, kulturell og sosial uttrykksform.

Les mer på danseinfo.no 

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Operataket
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

april 2014

Ferdigspilt