11.–13. desember

ICE HOT Nordic Dance Platform

Nordisk samtidsdans-festival

Intro

ICE HOT Nordic Dance Platform viser nordisk samtidsdans på sitt beste, og er i år lagt til Oslo. I løpet av de seks dagene dansefestivalen varer, vises 27 helaftens forestillinger, danseforestillinger for barn, og det arrangeres en rekke presentasjoner, seminarer og debatter for bransjeaktører og danseinteresserte. Alle forestillingene er valgt ut og programmert av en internasjonal jury. 

I Operaen blir det tre forestillinger under ICE HOT, men også Riksscenen, Black Box Teater, Riksteatret, Bærum kulturhus, Kunsthøgskolen og Dansens Hus deltar. Festivalen er organisert og arrangert av Dansens Hus. 

Forestillingene varer ca 45 minutter-

For detaljert program og mer informasjon, se nordicdanceplatform.com.

Carte Blanche

Shadows remain silent

Carte Blanche er Norges nasjonale kompani for samtidsdans, og til kompaniets 25-årsjubileum i januar tidligere i år ble et nytt verk av den norsk-iranske danseren og koreografen Hooman Sharifi bestilt. I Shadows Remain Silent tematiserer Sharifi samfunnsdynamikken og individets plass i kollektivets driv. Han er opptatt av konstruksjoner og politikk i samfunnet, og hvordan mennesker relaterer seg til hverandre. Hvordan oppstår og kollapser kollektivet? Hva er funksjonen av gruppens manglede felles retning eller de enorme individuelle viljer som trekker i ulike retninger? Hva er gruppens overlevelses- og samlivs metode? Dette er tanker som opptar Sharifi i hans stykke.

Urpremiere i Opera de Dijon, Frankrike 16. januar 2014
Norgespremiere i Den Norske Opera & Ballett, Oslo 20. januar 2014

Iceland Dance Company

Episodes

Helena Jonsdottir er en av Islands ledende koreografer innen moderne dans, både for scene og TV, og hennes verker har blitt fremført over hele verden. Episodes er et unikt verk hvor gamle og unge generasjoner i den islandske dansetradisjonen møtes. Vi møter dansere som hele tiden venter i skyggen, for så å bli kalt til scenen for deres øyeblikk i rampelyset. Øyeblikk av forventning og triumf, tvil og suksess, er vevd sammen til vakre historier og liv i en ny kontekst.

Iceland Dance Company

Susanna Leinonen Company

Kaira

I KAIRA går koreograf Leinonen bort fra sitt tidligere varemerke, det omhyggelig stiliserte bevegelsesspråket. Kjerneideen i KAIRA er å snu det komplekse til det enkle. Bevegelsene avdekker spiraler, rotasjon og utbrudd. Verket går inn i relasjoner mellom mennesker i form av dynamikk og ren bevegelse. Den oppdaterte versjonen av verket høstet rosende kritikker og utsolgte forestillinger.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 300 NOK
 • /
  Ingen pause

desember 2014

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt