11. august

Jazz i Operaen: Michel Legrand

Den franske jazzlegenden Michel Legrand til Oslo Jazzfestival og Operaen - med Karin Krog og Solveig Slettahjell

Ferdigspilt

Intro

Michel Legrand blir ofte omtalt som den europeiske Burt Bacharach, men den 82 år gamle franskmannen er så mye mer enn det. Legrand er en brilliant jazzpianist, filmkomponist extraordinaire og en regelrett hitmaker. Han er en levende europeisk kulturskatt av den sjeldne sorten.

– Siden jeg var en ung gutt har min ambisjon vært å leve et liv fullstendig omgitt av musikk. Drømmen min er å ikke gå glipp av en eneste tone. Det er grunnen til at jeg aldri har slått meg til ro med en enkelt sjanger og disiplin. Jeg elsker å spille, dirigere, synge og skrive – og da innen alle sjangre, sier Legrand om sin evigvarende musikalske rastløshet.

I løpet av sin stadig like aktive karriere, til tross for fylte 82 år, har Legrand samarbeidet med storheter som Miles Davis, John Coltrane, Stan Getz, Dizzy Gillespie, Bill Evans, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Ray Charles og en mengde andre legender. Han har laget musikk til over 200 spillefilmer, og vunnet hele 3 Oscar-statuetter for beste sang skrevet til film.

Michel Legrand er en evigung franskmann som like naturlig leder en jazzkvartett, skriver eviggrønne pop-låter eller dirigerer et orkester. Han komponerer musikk til banebrytende musikaler som Paraplyen i Cherbourg, og hippe franske nybølge-filmer som Bande à parte. I hans verden er det like naturlig å jobbe med Miles Davis som Barbara Streisand, og han gjør begge deler med like mye klasse. En elegant, men kul katt som kan måle seg med de største, rett og slett fordi han er en av de største.

I forbindelse med Legrands konsert viser Cinemateket i Oslo flere av hans filmmusikalske perler. Se filmprogrammet her: http://www.cinemateket.no/cinemateket?weekoffset=0#calendar

 • Medvirkende Michel Legrand: sang/piano, Pierre Boussaguet: kontrabass, François Laizeau: trommer, Karin Krog og Solveig Slettahjell: sang

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  300 - 570 NOK
 • /
  Ingen pause

august 2014

Ferdigspilt