11. august

Jazz i Operaen: Tord Gustavsen

Tord Gustavsen åpner Oslo Jazzfestival 2014 i Operaen med nye samarbeidspartnere og ny musikk.

Ferdigspilt

Intro

Tord Gustavsen er hovedperson med sin trio når Oslo Jazzfestival åpner i Den Norske Opera & Ballett mandag 11. august 2014. Andre medvirkende er den unge sangeren Synne Sanden, trompeter Arve Henriksen. Flere gjester annonseres senere. 

Åpningskonserten tar utgangspunkt i det varme lydbildet fra publikumssuksessen Tord Gustavsen Trio og beveger seg videre til et bestillingsverk der Gustavsen spiller med den unge vokalisten Synne Sanden. Ensemblet utvides med flere gjester som tilfører sine særpreg, deriblant trompeteren Arve Henriksen og andre sterke lyriske stemmer. Musikalsk kan dette peke mot kammerjazz, lyrisk minimalisme, sterke melodier, åpne lydlandskap, subtil groove og abstrakt gospel, og vi møter Gustavsen-universet på en måte som både er gjenkjennelig og ny.

Tord Gustavsen er født i Oslo i 1970 og har allerede en lang karriere i norsk jazzliv. Han vant Spellemannsprisen i 2009 og har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia. 

Ved siden av å spille i forskjellige grupper med bl.a. Carl Petter Opsahl og Kåre Nymark, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med jazzsangere som Kristin Asbjørnsen, Susanna Wallumrød, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell. Under eget navn står Tord Gustavsen med 5 utgivelser på det tyske plateselskapet ECM, og i januar 2014 slippes den nye platen Extended Circles, som kompletterer en dobbel trilogi med trio- og ensembleutgivelser. 

Synne Sanden er med sine 23 år et nytt og spennende navn for Oslo Jazzfestivals publikum. Hun har såvidt vært innom festivalen tidligere både i 2009 og 2010 på showcase-scenen i Spikersuppa.

Etter å ha mottatt mye ros for sitt melankolske debutalbum When Nobody's Around med bl.a. Bugge Wesseltoft bak spakene, tok hun en aldri så liten helomvending med Climbing The Rainbow i 2013. Her får vi servert lidenskapelig pop som flyr både høyt og lavt, hardt og tandert, ærlig og kompromissløst. Her samarbeider Synne med bl.a. Thomas Dybdahl og Susanna Wallumrød som gjestevokalister.

Tord Gustavsen trio består av:
Tord Gustavsen - piano
Mats Eilertsen - kontrabass
Jarle Vespestad - slagverk

 • Lysdesign Tor Ditlevsen
 • Lyddesign David Solheim
 • Medvirkende Tord Gustavsen, Synne Sanden, Arve Henriksen, Tore Brunborg, Mats Eilertsen, Jarle Vespestad, Svante Henryson og Audun Kleive

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  300 - 570 NOK
 • /
  Ingen pause

august 2014

Ferdigspilt