1.–4. oktober

Nederlands Dans Theater 2

León & Lightfoot, Alexander Ekman og Johan Inger

Ferdigspilt

Intro

Første gang de unge, kresent utvalgte danserne i Nederlands Dans Theater 2 besøkte Norge, meldte Aftenposten om «knockout på publikum». Når de nå kommer tilbake, er det med tre norgespremierer. 

León & Lightfoot er kjent for sitt lekne og samtidig gripende dansespråk for sterke, uttrykksfulle dansere. Deres verk Postscript danses til levende musikk av en av koreografduoens favorittkomponister, Philip Glass. 

Gjestespillet byr også på et gjensyn med Alexander Ekman, som våren 2014 boltret seg vilt med svanesjøuniverset i A Swan Lake, skapt for Nasjonalballetten på Hovedscenen. Left Right Left Right laget han til NDT2 i 2012.

Det energiske kompaniet gir også liv til Johan Ingers jazzede, høyenergiske I New Then fra 2012. Kledd i hverdagslige kostymer utfordres de ni danserne til å finne frem til sin kunstneriske identitet – med farge, friskhet og optimisme som resultat. 

POSTSCRIPT Koreografi, kostymer og scenografi Sol León og Paul Lightfoot Musikk Philip Glass Lysdesign Tom Bevoort Musikere Cécile Huijnen, Jan Schouten

I NEW THEN Koreografi og scenografi Johan Inger Musikk Van Morrison Lysdesign Tom Visser Kostymer Bregje van Balen

LEFT RIGHT LEFT RIGHT Koreografi, video, kostyme Alexander Ekman Musikk Mikael Karlsson Lysdesign Tom Visser 

Medvirkende Nederlands Dans Theater 2 

 • Medvirkende Nederlands Dans Theater 2

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 350 NOK
 • /
  2 pauser

oktober 2014

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt