10. mai

Norges Musikkhøgskole - Oda Gihle Hilde / Ulrikke Henninen

Samarbeidskonserter med Musikkhøgskolen

Ferdigspilt

Intro

Som en del av sitt utøvende masterstudium skal studentene ved Norges musikkhøgskole gjøre en rekke konserter hvert semester. Musikkhøgskolen samarbeider med flere institusjoner i Oslo for å kunne benytte varierte spillesteder for avvikling av disse konsertene: Både i kirker, konsertsaler, utesteder, klubber, seniorsentre og Den Norske Opera & Ballett  fremfører 5. og 6.-års studenter ved Norges musikkhøgskole sitt repertoar i solo- eller ensembleformat.

Konsertserien som nå settes opp på foajébalkongen i Den Norske Opera & Ballett i mai 2014, vil  by på noen av de aller fremste klassiske utøverne ved NMH i dag.

 

Program:
J. S. Bach: Fra tostemte invensjoner
M. Ravel: Sonate for fiolin og cello

Biografier

Oda Gihle Hilde (f. 1989) ble tatt opp som elev ved Barratt Dues Musikkinstitutt som niåring, og har senere studert ved Norges musikkhøgskole og Royal College of Music i London. De siste årene har hun studert med prof. Detlef Hahn. Hun har vært konsertmester i Ungdomssymfonikerne ved flere anledninger, og som medlem av Trio Valentin deltok hun bl.a. under Trondheim Internasjonale Kammermusikk-konkurranse. Som medlem av flere orkestre og kammergrupper, har hun spilt konserter over hele Norge, i tillegg til bl.a. Sveits, Tyskland, Østerrike, Polen, Belgia og England. Hun har mottatt flere priser nasjonalt, i tillegg til stipender. Hun er fast medlem av det prisvinnende norske kammerorkesteret Ensemle Allegria, og samtidsensemblet Aksiom. 

Den norske cellisten Ulrikke Henninen har utdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og Hochschule für Musik und Theater Hannover i Tyskland. Ved sistnevnte tok hun sin bachelorgrad hos Leonid Gorokhov, hvor hun også mottok RWE Dea’s stipend for musikkstudier i Tyskland. Hun studerer for tiden master med Truls Mørk ved Norges Musikkhøgskole. 
Ulrikke er en aktiv solist og kammermusiker. Hun har vært engasjert som solist med en rekke orkestre i Europa siden 13-årsalderen, hvor hun har jobbet med bl.a. Hans Majestets Kongens Garde, Den Kongelige Norske Marines Musikkoprs, Minsk Filharmoniske Kammerorkester og Junge Sinfonieorchester Hannover (Tysklandsturne). Ulrikke har også vært engasjert ved en rekke festivaler i Europa og har også vært medlem av flere faste ensembler. For tiden er hun aktiv i Spencer Festival Ensemble, et ungt og fleksibelt ensemble med hovedbase i England. Ulrikke vikarier også jevnlig i Kringkastingsorkesteret og Ensemble Allegria. Ulrikke har vunnet flere priser, som 1.pris i finalen i ‘Unge Talenter’ arrangert av Kongelige Norske Marines Musikkorps og  to 1. priser i finalen i Undommens Musikkmesterskap. Under sin tid som student ved Barratt Due’s Konservatorieklasse vant Ulrikke et prøvespill arrangert av musikkinstituttet og Dextra Musica og fikk utlånt en cello bygget av Michael Stürzenhofecker.
Ulrikke er grunnlegger og kunstnerisk leder for Spencer Music Festival i Hampshire, England. Kammermusikkestivalen startet opp i høsten 2012 og arrangeres årlig.

 • Fiolin Oda Gihle Hilde
 • Cello Ulrikke Henninen

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Balkong
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

mai 2014

Ferdigspilt